Verstappen câștigă cea mai spectaculoasă cursă a sezonului

0
35

După un start ratat, Verstappen a reușit să se impună urmat de Vettel și Kvyat. Piloții Mercedes au terminat în afara punctelor. Performanță notabilă pentru Vettel care a pornit de pe ultimul loc și a terminat pe 2 fiind la un pas de victorie.

Spectacol total

A fost ploaie, accidente, depășiri și nu a murit nimeni. Ce putea fi mai spectaculos? Să fim sinceri accidentele sunt miezul formulei 1. Apoi urmează depășirile. În această cursă am, avut accidente și abandonuri gârlă. Și nimic nu putea fi mai frumos decât să își spargă mașinile o echipă de top cum ar fi Mercedes tocmai când sărbătoresc 125 de ani de implicare în motor sport.

Început ”glorios” pentru câștigător

Verstappen a luat startul ca un bebe adormit. A trecut de el oricine a vrut. Au urmat însă mai apoi gafele taximetriștilor de la Mercedes care se cred piloți de curse. Nu poți să faci asemenea gafe și să te mai numești pilot de curse. Cel puțin nu când ai pretenții să bați recorduri mondiale și să devii zeul formulei 1.

Surpriză de proporții, Hamilton penalizat

Știm că Hamilton a fost copilul de suflet al comisarilor de cursă și până acum și-a permis să facă orice a vrut fără să fie pedepsit. Dar se pare că în formula 1 se arbitrează după ce zice publicul și nu după un regulament. După ce toată lumea a fost scandalizată de arbitrajul de prost gust din formula 1, a fost pedepsit în sfârșit și Lewis Hamilton.

Ce a făcut Hamilton? A mers ca un tăntălău pe partea udă a pistei, a derapat și a spart mașina. Norocul lui că a reușit să revină pe pistă după o aventură prin pietrișul de pe margine. După aceea a intra la boxe pe unde a nimerit că doar a mai făcut el așa și nu l-a penalizat nimeni. De data asta, probabil și de frica unui scandal, comisarii decursă au decis să îl penalizeze.

Gume de toate felurile pentru toată lumea

Vettel a fost un tip isteț în această cursă. În prima parte a cursei s-a gândit să joace la speculă și a dat-o pe alba neagra. A intrat la boxe și a schimbat gumele de ploaie cu cele intermediare chiar în turul 3. Imediat i-au urmat exemplul aproape toți ceilalți piloți.

Mai apoi a crescut miza și lumea a trecut la gume de uscat, s-au pus slick-urile moi, roșii. Verstappen a trecut chiar la guma medie de uscat. Mai apoi s-a revenit la intermediare. Și apoi s-a trecut din nou la gumele de uscat.

Gume de uscat sau patine

Pe gumele de uscat s-au pierdut cei mai mulți piloți. Cu guma roșie de uscat au avut probleme și Bottas și Hamilton și LeClerc. A fost dificil de condus cu guma de uscat având în vedere că erau zone uscate și zone ude pe pistă.

A fost o situație complicată care l-a ajutat cel mai mult pe Vettel care a reușit să termine pe 2 după ce a început de pe ultima poziție. Dacă mai erau vreo două tururi termina pe prima poziție. Chiar și Verstappen a făcut o piruetă cu gumele de uscat dar a avut noroc că nu a ajuns în contact cu parapetul. De notat și performanța lui Kvyat care a terminat pe 3.

Urmează cursa de la Hungaroring din Ungaria care se va desfășura pe 4 August. Lucrurile ar putea deveni interesante.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.