Tractorul trage FCSB mai aproape de Europa League

0
1793

FCSB a învins Hajduk Split cu scorul de 2-1 și a trecut mai departe în preliminariile Europa League grație celor două goluri reușite de cel poreclit Tractorul de către Dumitru Dragomir zis și Mitică pușcăriașul.

Un tractor letal

Adevărul e că Gnohere cam aleargă ca un tractor dar când primește mingea în fața porții nu are emoții și nici un fel de problemă în a găsi spațiul porții. Astăzi FCSB a făcut un meci frumos în care a întâlnit o echipă de același nivel. Jocul a fost strâns și tractorul a făcut diferența.

E adevărat, tractorul e gras și viteza e un cuvânt interzis la el acasă. Nici măcar nu încearcă să își depășească adversarii în viteză. Pentru asta are echipa în jurul lui. E bine să ai viteză dar nu e un criteriu pentru a fi atacant. Dovadă fiind cele două goluri marcate azi de tractor.

FCSB a făcut un meci fabulos

Tractorul nu ar fi tras un șut spre poarta croaților de la Hajduk Split fără ajutorul echipei. Astăzi echipa lui Dică a făcut un meci mare ca și echipă. S-au mobilizat au avut motivație și Hajduk Split stă acasă. Senzația a fost totuși că FCSB putea mai mult. De prea multe ori jucătorii lui Dică duceau bine mingea până în marginea careului și acolo se împotmoleau.

Bălgrădean, Benzar, Teixeira, Moruțan ar fi doar câțiva din actorii principali care au făcut spectacol în această seară. Hajduk Split poate ne-au luat un pic de sus. Cel mai important lucru a fost atitudinea jucătorilor care au jucat tot meciul la fel.

Chiar și atunci când conduceau nu s-au retras în apărare. Și după ce au primit golul egalizator nu s-au speriat. Au continuat să atace. În această seară FCSB a jucat ca o echipă mare, lucru care nu se întâmplă foarte des la o echipă românească.

Mai frumos decât Atletico – Real Madrid

Meciul a fost plăcut ochiului chiar mai plăcut decât Atletico – Real Madrid din supercupă. La FCSB Hajduk am văzut mai multe driblinguri decât la Real Madrid. Dacă le numărăm știm cine câștigă. Evident Real – Atletico e alt nivel dar ca și spectacol am urmărit cu mai mare plăcere FCSB.

Să fim serioși, Toni Kroos nu ar avea loc la FCSB. Omul dă multe pase complete și face statistică dar le dă pe toate în spate, un frânar complet. Și Gnohere nu e cu nimic mai prejos de Benzema. Poate Benzema are mai multă viteză dar în fața porții Gnohere e cu mult mai letal.

În turul următor pe FCSB îi așteaptă Rapid Viena. Pare meci ușor la prima vedere și FCSB ar trebui să treacă mai departe. Dar dacă e luată de sus orice echipă poate produce surpriza. Au pățit-o echipe mult mai celebre decât FCSB. Să ne amintim doar ce au pățit Manchester United în Ungaria la Zalaegerszegi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.