Acasă Fotbal Echipa nationala Tineretul României învinge Croația la scor

Tineretul României învinge Croația la scor

0
Tineretul României învinge Croația la scor

Dacă în ultima vreme nu am mai reușit să ne bucurăm de reușitele echipei mari, juniorii au început să ne dea speranțe că fotbalul românesc încă nu a murit. România a învins Croația cu scorul de 4-1 într-un meci contând pentru calificarea în semifinalele campionatului European de fotbal Sub 21 de ani.

Am început tare și am terminat și mai tare

Meciul a  început cum nu se putea mai bine pentru noi, penalty în minutul 11 mulțumită arbitrajului video. Și Pușcaș a transformat. În minutul 14 tot Pușcaș a fost autorul unei faze la capătul căreia Ianis Hagi a marcat, 2-0. Din păcate am încasat un gol stupid ca la proști. Minge pierdută aiurea în preajma careului 2-1.

Am mai avut și alte ocazii. Echipa a jucat foarte bine dar parcă primul sfert de oră a fost magic. Apoi jocul s-a mai calmat puțin. Evident echipa noastră aștepta pauza.

Nu ne-am liniștit nici în repriza a doua

Repriza a doua nu a început la fel de furtunos ca și prima. Era oarecum logic, echipa noastră avea victoria, nu avea de ce să forțeze deși la 2-1 e cam periculos. Totuși Băluță a reuși să marcheze un gol după o fază la care am crezut că va rata. A driblat frumos și a șutat imparabil la colțul scurt.

Noi eram cam asigurați, teoretic Croații trebuiau să iasă la rampă dar nu au făcut-o. Au preferat să apere rezultatul, să nu ia mai multe. A ieșit însă la rampă arbitrul partidei cu decizii absolut stupid, multe din ele împotriva echipei noastre. Ianis Hagi a reuși o bară dintr-o lovitură liberă. Iar pe final am mai marcat o dată prin Petre. Din nou cu ajutorul arbitrajului video pentru că arbitrii au semnalizat offside deși nu a fost.

O grupă dificilă

Pentru cei care nu știu suntem în grupă cu Franța Anglia și Croația. Șansele noastre înaintea primei partide erau undeva sub nivelul mării. Se presupunea că noi vom fi ciuca bătăilor și că mai bine nu ne-am prezenta.

La momentul actual stăm cel mai bine dintre toate echipele care au jucat deja la acest campionat European. Am reușit cea mai categorică victorie. Franța și Anglia se pot teme liniștite de noi. Sună ca o glumă dar nu e chiar glumă.

De unde vine viitorul fotbalului românesc?

Păi de la FC Viitorul, echipa familiei Hagi, încă 1-2 de prin zona Craiovei, plus 2-3 excepții care au reușit să ajungă în afară din perioada junioratului și să se formeze acolo. În general Gică Hagi era recunoscut pentru o chestie și anume că se cam încurcă în vorbe și mai scoate câte o perla celebră.

Acum ar trebui să ii recunoaștem un merit, vede viitorul ca nimeni altul. După celebra ‘prorocie’ din 1998 când ne explică frumos că în 2-3 ani el pleacă și apoi nu o să mai avem fotbal, acum 9 ani a mai dat o prorocie. La vremea aceea Viitorul era în liga a 3-a, iar Hagi anuntă că în 10 ani, naționala va avea 11 jucători formați de el.

9 ani mai târziu, naționala U21 are 11 jucători formați la FC Viitorul. Una peste alta, avem speranțe bune pe viitor, dacă prinde Hagi și ceva sponsori, oameni cu bani serioși pentru academie chiar putem avea un Ajax de România în 5-10 ani, și desigur o națională serioasă, nu gluma proastă din ultimii ani.

Putem ocupa primul loc în grupă

De aici încolo toate meciurile vor fi dificile pentru toate echipele. Franța joacă tot azi cu Anglia. Și la rezultatul reușit de echipa noastră au nevoie de toate punctele. Croația cu siguranță nu va fi ciuca bătăilor. Au și ei jucători buni. E posibil să ne fiu luat de sus. Dar nici Angliei și nici Franței nu îi va fi ușor cu ei.

Noi teoretic dacă mai punem o victorie lângă acest 4-1 am fi favoriți la calificare indiferent de rezultatul ultimei partide. Chiar și cu 2 egal uri cu Anglia și Franța ne putem califica. Dar să nu visăm cu ochii deschiși și să așteptăm rezultatul celorlalte partide. Urmează Anglia Vineri.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.