Suporterul român

0
129

Să ne amintim de meciurile din deceniul trecut când Steaua București, actuala FCSB era huiduită de proprii ei fani chiar și în meciurile Europene. Este ceva ce rar se întâmplă în altă parte. Deci cine și de e suporterul român din orice sport?

Suporterul român – definiție

 Suporterul român este un tip cu puțină minte. Sparge multe semințe, nu cunoaște regulamentul și e luat de val cu orice porcărie ieftină cu care ar veni cineva. În concluzie e foarte ușor de manipulat de către oricine și cu orice idei dubioase. În plus nu are nici un fel de principii. Totul ține de emoția de moment, inteligență zero.

Așa se face că Simona Halep a ajuns să fie numită machidoancă. E nu mai este româncă. Cristina Neagu este o mercenară pentru că vrea să fie plătită corect. Când România avea echipe în Europa erau huiduite de proprii suporteri pe propriile stadioane. Le merge mintea ca niște bășini expirate.

În plus are o problemă gravă cu scrisul și cititul și nu cunoaște deloc regulamentele la nici un fel de sport. Regulamentul pentru suporterul român e o chestie de experiență. A văzut că s-a dat undeva penalty pentru că un jucător respira prea greu lângă Neymar. Păi așa trebuie să se dea peste tot.

Patriotismul

Când e patriot, suporterul român o face în cel mai prost mod posibil. În general e o formă stupidă de xenofobie. Ultimul exemplu care îmi vine în minte este CSM. Cică vrem ropmânce la CSM București. Că de ce nu contribuie CSM la dezvoltarea echipei naționale.

Păi stai așa vericule. CSM București luptă să aducă Liga Campionilor în România. Echipa națională și Liga Campionilor nu au nici un fel de treabă una cu alta. Jucătoarele românce nu sunt la nivelul Ligii Campionilor decât foarte puține dintre ele. Au adus-o pe Constantinescu la CSM București care la momentul respectiv era golghetera Ligii Întâi.

Ce s-a ales de Constantinesc? Praful și pulberea fină. În Liga Campionilor nu a făcut aproape nimic. În campionatul intern a picat jos în topul marcatoarelor. Sunt convins că și Bazaliu dacă ar merge la altă echipă ar putea să devină o mare jucătoare. Preferă să stea la CSM unde nu face mare brânză. Pe de altă parte dacă CSM ar băga româncele în prima linie în Liga Campionilor, rezultatele ar scădea dramatic.

Basme și povești

Problema e că suporterul român nu are nici un fel de treabă cu realitatea. E complet pe lângă ce se întâmplă cu adevărat în sport. Chiar mai rău am ajuns să avem parte de părerile unui senil habarnist (în materie de sport) care vine și dă sfaturi prin presă Simonei Halep.

Mai nou Gyor e ajutată permanent de arbitrii. Fac o gramadă de chestii la fiecare Final 4 și nimeni nu protestează. Mai mult unii români susțin Gyorul și jocul lor foarte murdar. Am văzut asta pe forumuri, rețele de socializare sau în secțiunile de comentarii ale unor articole. Doar când CSM-ul e lovită de aceste arbitraje și jocul murdar al Gyor-ului atunci protestează. Frumos, ce să zic. Ar trebui să taci din gură și când Tomri ți-o rupe în două pe Oana Manea. Ori protestezi peste tot ori taci peste tot.

Lipsă totală de educație

Când merg la tenis se comportă ca la un meci de fotbal. Astfel că fanii Simonei Halep au ajuns să fie cei mai urâți și detestați suporteri. La tenis există niște limite și niște reguli. Nu urli acolo cum te apucă. Să nu uităm că la un moment dat au reușit un episod care să o deranjeze chiar și pe Simona Halep.

La fotbal fac tot felul de prostii, scandări rasiste si xenofobe pentru care echipele lor se aleg cu terenul suspendat.

Concluzie:

România nu merită sportivi de valoare pentru că nu știe să îi aprecieze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.