Sportul în pandemie, o glumă proastă

0
46

S-au trezit marii magnați care au interese în sport să înceapă turneele cu orice preț, că ei trebuie să își scoată banii, de parcă le-ar muri copii de foame. Nu se mai satură bogații de bani.

De ce trebuie ignorat sportul în pandemie?

Pentru că sportul nu mai e ce trebuie să fie

În Liga Campionilor au schimbat regulile peste noapte, nu s-au mai jucat duble acasă deplasare, s-a jucat un Final 8 inventat peste noapte. În tenis, la US Open participă doar unii sportivi. O mare parte din jucătorii de top stau acasă. S-a scos dublu mixt la US Open. Tot la US Open nu mai sunt calificări. Turneul de la Cincinnati doar se numește Cinncinati pentru ca de fapt se desfășoară în orașul părăsit New York.

Ce fel de sport e ăsta? Ce fel de sport e sportul fără spectatori? Ce fel de sport e sportul cu mască? Ar putea să îi zică foarte bine carnaval. Ar fi o denumire mai corectă. Dacă oamenii ar avea un interes să facă lumea mai bună ar trebui să nu se uite la acest sport care deja nu mai are nici un fel de valoare. Are alte reguli, e altceva.

Pentru că nu e nicăieri nici un pericol major

Ce înseamnă virusul vedetă pentru un sportiv? Absolut nimic. Grigor Dimitrov a avut virusul vieții și câteva zile mai târziu juca din nou tenis? Nu trebuia cumva să fie foarte periculos acest virus? Să îți diminueze capacitatea pulmonară și alte rahaturi chiar după ce trece?

Și nu e doar Grigor Dimitrov, Djokovic și mulți alții au fost depistați la turneul Adria și de fapt nu au avut nici o problemă cu virusul fantomă. Au mai fost și prin fotbal o gramadă de depistați cu virusul vieții și nu au avut nimic.

E virusul sau starea ta generală de sănătate?

Adevărul e că pentru un om sănătos, virusul vedetă e zero barat și nici atât. În afară de faptul că un test făcut la apelul bocancilor zice că acel sportiv are virusul vedetă, nu înseamnă nimic. De cele mai multe ori un om sănătos purtător de virus va fi asimptomatic. Exact cum spunea si Jens Lehmann de i-au sărit în cap toți retardații planetei.

Dacă mănânci doar prostii, ai un stil de viață nesănătos, nu faci sport, ești gras cât două balene, bolnav de tot ce poți fi bolnav și cu bolile tale căpușezi sistemul de sănătate, e ceva normal să ai probleme. Te hrănești cu medicamente pe banii asigurărilor de sănătate.

Un virus dubios

Nu înțeleg de ce nu se întreabă nimeni cum de acum când sunt mai multe cazuri se deschid și restaurantele și cluburile și toate drăciile. Si când erau o mână de cazuri stăteam toți în case ca șobolanii in găuri. Nu e nimic dubios aici?

Să nu mai pomenesc de cazurile false de pozitiv. Oamenii au fost depistați că au virusul pentru ca mai apoi să se dovedească de fapt că nu îl au. Oameni care au fost programați la teste și nu s-au dus au fost anunțați mai apoi că au virusul vedetă. Oameni declarați morți din cauza virusului vedetă deși aveau test făcut care dovedea că nu au virusul vedetă. Nu e nimic dubios aici?

KGB-ul virusului

Dacă scrii ce crezi despre virus ți se închide contul de facebook, site-ul, contul de twitter etc. Nu ai voie să spui ce gândești despre virus. Așa cum nu ai voie să spui ce gândești despre feminism, homosexuali sau negri. Nu e nimic dubios la asta? Nu ai voie nici măcar să compari numărul moților din alte cauze cu cele ale morților datorate virusului vedetă. Nu ai voie să îți exprimi îndoiala față de numărul cazurilor.

Au mai fost unii care au încercat cenzura în urmă cu vreo 30 de ani. Adevărul e că nu poți să schimbi ce gândesc oamenii cu forța pumnului. Și nici nu poți opri oamenii să gândească și să vadă când tot ce faci e dubios. Când împăratul este gol lumea va observa, nimeni nu e atât de prost să creadă orice rahat vândut de șmecheri.

Oamenii trebuie să aibă grijă de ei înșiși

Sportul trebuia să se desfășoare mai departe cu spectatori și tot restul ca înainte. Așa cum a fost acceptat ca negrii să iasă în stradă să protesteze fără nici un fel de măsuri așa trebuia acceptat și ca oamenii să meargă la meciuri fără măsuri impuse. Dacă unii vor să se proteje, foarte bine, să o facă și să stea acasă.

Toate titlurile și trofeele ar trebui asterixate

Toate titlurile și trofeele câștigate în timpul acestui virus dubios ar trebui asterixate. Titlul lui Liverpool în Anglia, titlul CFR-ului în România, titlul lui Bayern în Liga Campionilor. Dacă vrei virusul vedetă, atunci anulează toate competițiile și toate trofeele. Dacă nu vrei asta, atunci lasă totul la liber. Ori una ori alta.

Sportul pe care îl avem acuma nu e sport și lumea ar trebui să îl ignore. Oamenii ar trebui să considere în continuare că Liverpool nu a câștigat nici un titlu în era Premier league. Iar adevărații suporteri ai sportului ar trebui sa nu se uite la sport în această perioadă, pentru că ăsta nu e sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + sixteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.