Soartă ironică pentru Alba Blaj în Liga Campionilor

0
262

Mulțumită rezultatului obținut de Alba Blaj în Liga Campionilor anul trecut, adică finală, campioana României e calificată direct în grupele Ligii Campionilor la volei. Atâta doar că acea campioană a României e CSM București și nu Alba Blaj.

Alba Blaj se luptă în tururile preliminare

Alba Blaj a trecut de Olomuc și va avea de înfruntat echipa de volei feminin Suttgart. Jucătoarele echipei din Cehia însă nu au arătat mare lucru. Iar Alba Blaj a avut momente penibile. În meciul de la București au fost mai multe faze cu greșeli copilărești.

Nu știm să facem o ridicare la fileu? Acuma nu a fost mare problemă pentru ca nici adversarele nu au fost cine știe ce. Când alea dau un atac paralel cu fileul, la ele în teren nu îți faci mari griji. Totuși Darko Zakoc antrenorul Blajului nu era foarte fericit și avea și de ce să fie supărat.

Alba Blaj o echipă mai slabă?

Aș îndrăzni să spun că da. Alba Blaj a pierdut-o pe Cleger care a plecat în Rusia pentru un contract mult mai bun. Au mai pierdut-o și pe Salaoru, căpitanul naționalei României la volei feminin. Nu e de ici de colo să pierzi cele mai bune jucătoare. E adevărat că au adus alte jucătoare dar nu le văd la nivelul lui Salaoru si Cleger.

Cam așa se întâmplă când ești echipă mică și ajungi departe. Rămâi fără ce ai mai bun. În plus e greu să lupți pe două fronturi și cel mai probabil poți să reușești mari șmecherii pe un singur front. E puțin trist pentru Alba Blaj.

Poate așa e mai bine pentru voleiul românesc

Una peste alta am putea avea două echipe în grupele Ligii Campionilor. Alba Blaj are șanse reale să treacă de Stuttgart. Poate nu e tocmai situația ideală pentru Alba Blaj dar pentru voleiul feminin românesc este un lucru extraordinar.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.