Simona Halep vs. Serena Williams în finala de la Wimbledon

0
130

Simona Halep a trecut în prima semifinală a zilei de Elina Svitolina în două seturi 6-1, 6-3. De cealaltă parte Serena Williams a trecut de Barbora Strycova cu scorul de 6-1 6-2.

Simona Halep la a 5-a finală de Grand Slam

E destul de complicat când te gândești la acest lucru. Simona a avut nevoie de 3 finale pentru a câștiga trofeul de la Roland Garros. Un total de 4 finale pentru un singur trofeu de Grand Slam. Nu este un palmares foarte încurajator.

Per ansamblu finalele ei au fost decente cu excepția celei jucate împotriva Jelenei Ostapenko. Cu Sharapova lumea a acuzat trucurile murdare ale Sharapovei. Cu Wozniacki și-a făcut singură viața grea după o semifinală pe care o putea scurta. Acum nu are nici o problemă decât adversara.

Miza mare pentru Serena Williams

După ce a reușit să doboare recordul nemțoaicei Steffi Graf (22 titluri de Grand Slam), Serena Williams (23 titluri de Grand Slam) ar putea să o egaleze la numărul de trofee pe Margaret Court (24 titluri de grand Slam). E adevărat că Margaret Court a câștigat doar o parte din aceste titluri în era Open. Dar ajungând la acel număr Serena ar avea de partea ei niște cifre.

Acuma problema cu această miză e una foarte mare. Știm că Serena a mai călcat pe bec când miza a fost mare. În 2015 Serena era la un pas de Golden Slam. Golden Slam-ul presupune câștigarea în decursul aceluiași an calendaristic a tuturor celor 4 turnee de Grand Slam plus titlul olimpic. Serena mai avea nevoie de titlul de la US Open. A clacat.

În ultimii doi ani tot mai multe eșecuri ale Serenei au fost puse pe seama presiunii pe care o are de a câștiga cel de al 24 titlu de Grand Slam, de a mai adăuga un trofeu. Acest lucru ar putea să vină în ajutorul Simonei Halep.

Exemplul Pliskovei

Anul acesta la Australian Open Serena o conducea cu 5-1 pe Karolina Plskova în setul decisiv. De la 5-1 Karolina Pliskova a întors meciul. Serena nu a mai câștigat nici un game și decisivul s-a terminat 7-5 în favoarea Karolinei. Când s-a văzut ca și învinsă, Karolina a jucat fără inhibiții, a dat mai tare în minge și Serena nu a mai avut răspuns.

Simona Halep e favorită

Serena mai tot timpul încearcă să inspire adversarelor ei frică. Încearcă să le facă să le tremure racheta în mână, și dacă reușește asta a câștigat meciul. Simona Halep a jucat de 10 ori cu Serena Williams și a câștigat o singură dată. Dar jocul ambelor jucătoare s-a schimbat mult în ultimii ani.

Simona Halep cred că știe ce are de făcut. Dacă reușește să o deplaseze suficient pe Serena, meciul e ca și câștigat. Să nu uităm că Serena a reușit să câștige ultima finală în 2017 la Australian Open. Mai mult de atât, în ultimii 4 ani a câștigat doar două trofee de Grand Slam.  

Serena e vulnerabilă

A jucat 6 finale și a câștigat doar două. Serena e vulnerabilă, nu mai este la vârful carierei dar speră că va reuși cumva să câștige încă un trofeu, măcar unul. Cred că totul e în racheta Simonei. Serena nu are nimic de spus în această finală. Dacă Simona va juca prost atunci Serena va părea ca o mare campioană. Simona a mai făcut prostii, dar sperăm să nu facă și de această dată.

Finala se va disputa Sâmbătă de la ora 16:00 ora României și va fi difuzată de canalul Eurosport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.