Simona Halep o demolează pe Serena Williams

0
93

Simona Halep a trecut de Serena Williams în mai puțin de o oră (57 min.), după două seturi câștigate la scor, 6-2 6-2.

Simona a început tare

Simona a reușit foarte repede să ajungă la 4-0. Abia după acel scor Serena a reușit să câștige două game-uri, ambele cu serviciul.  Setul doi a fost opusul primului set. Serena reușit să stea lângă Simona până la 2-2 după care Simona a făcut 4 game-uri la rând și a închis meciul.

Serena slabă sau Simona foarte bună?

Prima impresie a fost că Serena are unele probleme, că nu era chiar ea. Adevărul este că Serena a primit mai tot timpul mingi care nu-i convin. A primit multe mingi la picioare, multe mingi departe după care trebuia să alerge. În plus Simona nu i-a dat multe mingi tari cum îi plac Serenei și nu a mai putut folosi forța pusă de adversară în minge.

Serena a fost pusă în situații grele și la serviciu când Simona a reușit câteva retururi deosebite. Și poate cel mai important lucru, mereu Simona a reușit să returneze încă o minge când Serena credea că a închis punctul.

Au fost micile detalii care au subminat jocul Serenei. Americanca și-a pierdut încrederea în jocul ei și lucrurile au mers într-o singură direcție. Concluzia este că tot meritul pentru acest rezultat îi revine Simonei, așa cum a recunoscut și Serena la final.

O mică surpriză

Singura surpriză a partidei a reprezentat-o faptul că Serena nu a acuzat-o pe Simona de misoginism. Doar știm că Serena luptă pentru cauza femeilor, așa cum a spus când a pierdut la US Open în fața japonezei Naomi Osaka.

Simona Halep la maturitate

După această victorie categorică în fața Serenei, e greu să nu ne gândim la finala de la Roland Garros pierdut cu tanti Nimeni, cunoscută și sub numele de Jelena Ostapenko. Cum poți să pierzi la o jucătoare care până atunci și de atunci nu a mai avut nici un rezultat relevant în schimb să treci la primul meci de o jucătoare care are 23 de titluri de Grand Slam în palmares.

Răspunsul e simplu. Ca și jucătoare de tenis Simona Halep s-a maturizat. Știe să își folosească mai bine armele. Știe să își gestioneze mai bine emoțiile și se adaptează mult mai bine la adversar. Astăzi a arătat că poate să joace în așa fel încât Serena să aibă probleme la fiecare minge pe care o primește.

Va urma…

Un trofeu de Grand Slam câștigat după o finală cu Serena Williams este cel mai bun act doveditor că într-adevăr ești cea mai bună jucătoare din lume. Știm că Serena își îmbunătățește performanțele mereu în multe și misterioase feluri. După acest succes putem spune că avem motive să ne mai așteptăm și la alte trofee de Grand Slam din partea Simonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.