Simona Halep mai cară niște fier vechi și de la Montreal

0
1201

Simona Halep a câștigat trofeul la Montreal după o finală disputată. A fost nevoie de trei seturi pentru a se stabili câștigătoarea. Simona s-a impus cu 7-6(8-6); 3-6; 6-4.

Simona Halep face tot mai mult ceea ce fanii sportului alb urăsc dintotdeauna, urlă ca Sharapova și joacă defensiv ca un zid umblător precum Wozniacki. Tot ce face Simona e să țină mingea cât mai mult în teren, fără vreo intenție de a lovi câștigător. Să fie mingea aia acolo în teren că greșește adversara. Și nu e vina ei, e vina tuturor jucătoarelor din circuit și a antrenorilor care se complac în mizeria asta.

O finală mizerabilă

Ambele jucătoare au jucat cam la fel, tare și pe mijloc. Din când în când Sloane Stephens căuta liniile dar asta s-a întâmplat rar. În general dacă o minge era în teren, era în teren cel puțin juma de metru, de cele mai multe ori era fix pe mijloc. Multe mingi plate și tari. Cât au putut cele două.

Meciul a fost încrâncenat, cu multă transpirație, alergătură și efort dar cam puți spectacol, evident pentru cei cu pretenții. Pentru cei care sunt mulțumiți să câștige Simona a fost un meci senzațional. Le-a sărit inima din piept de emoție.

Prim set complicat

Simona a început bine meciul mulțumită lui Stephens care juca 2 metri în spatele liniei de fund iar Simona lovea toate mingile la un metru în interiorul terenului. Așa s-a ajuns la 4-1. Acolo Sloane și-a chemat antrenorul care i-a spus câți kilometri sunt între ea și linia de fund a terenului.

După ce a auzit care e problema Sloane s-a apropiat de linia de fund și Simona a avut un meci greu. De la 4-1 pentru Simona Halep s-a ajuns la 4-4. La 4-4 Sloane și-a pierdut serviciul și Simona a servit pentru set dar nu a dus-o bibilica să închidă meciul. La cum joacă ea nici nu e de mirare.

Sloane și-a făcut serva și Simona a servit pentru supraviețuire. Era 6-5 și Sloane Stephens a avut două mingi de set pe care însă le-a ratat. În tie-break rolurile s-au inversat. Sloane a condus cu 5-1 și a pierdut tie-break-ul. Pur și simplu fata a scăpat vaca-n trifoi. Asta e. 7-6(8-6) pentru Simona în primul set.

Patrick Muratoglu, un țăran senil

S-a trezit zilele astea să ne lumineze Muratoglu care e schema cu numărul unu mondial și cine are cea mai grasă vacă. Evident că el are cea mai grasă vacă. A dovedit asta la cântar. La 1.75 m înalțime, 36 de ani și 90 de kilograme, nu mai este nimic de zis. Vaca lui e cea mai grasă și cea mai urâtă.

Acuma vine să ne spună nouă că Simona Halep nu e numărul unu mondial. Păi atunci la ce naiba folosește ranking-ul WTA? Se spală Muratoglu cu el pe cap sau ce? E adevărat că Simona Halep nu joacă frumos. Nu-mi place nici mie dar asta nu înseamnă ca nu e numărul unu mondial.

În plus Muratoglu uită cât de urât joacă prăpădita lui. În afară de forță, Serena nu are nimic. Are și o racheta cu cel mai mare cap din circuitul feminin (104 sq. in.), tocmai pentru a avea forță. Dă Serena în minge așa tare că dacă o ajunge vreo jucătoare o aruncă pe aia cu tot cu rachetă în tribune. Sau dacă reușește adversara să rămână pe picioare se trezește cu o gaură în rachetă.

Nu am văzut niciodată o lovitură de finețe la Serena. Totul e doar forță brută pentru că la tehnică Serena e zero barat și împușcat. Să nu mai vorbim de acuzațiile de dopaj la care Serena nu a răspuns niciodată. Cel mai probabil pentru că sunt adevărate. Putem să reamintim meciul de dublu de la Wimbeldon din 2014 când Serena nu se putea ține pe picioare. Nu s-a dat nici un fel de explicație deși a fost cerută de nume mari precum Navratilova.

Și acuma vine Muratoglu și Serena să ne țină nouă lecții de morală. N-ai vrea tu Muratoglu să te marș în cușca ta și să ne lași în pace cu iapa ta? Știm cu toții că e cea mai grasă și cea mai dopată. Bravo vouă că v-ați înțeles cu WTA și ITF-ul să vă lase să faceți ce vreți. Au fost și alții. Agassi ne-a povestit în cartea lui cum se face.

Setul doi mai frumos decât primul

Revenind la meci, că a fost și un set doi, setul doi a fost ceva mai frumos decât primul. Au fost ceva mai multe mingi pe linii. În primul set au fost 2, în setul doi au fost vreo 5. Deci a fost mult mai suportabil decât primul. Simona a jucat prost, o singură lovitură direct câștigătoare, spune multe despre jocul ei. Nu e ca și cum cele 13 din primul set ar fi multe dar ăsta e jocul ei de obicei.

Din păcate Simona Halep a greșit prea mult. Sloane a rezistat mai bine în schimburile lungi și Simona a fost cea care a luat fileul al țintă sau a trimis mult în afară. Simona a încercat pe final de set câteva scurte dar le-a jucat greșit. Scurtele au trecut toate de fileu dar Sloane reușea să ajungă de fiecare dată la minge. Ceea ce urma după aceea era mereu un dezastru pentru Halep. Setul doi s-a termina 6-3 pentru Sloane Stephens.

Sloane Stephens s-a dezumflat în decisiv

În setul trei Simona a dat semne de oboseală dar a fost doar o părere din cauza unor puncte mai lungi. A început cu break 2-0 după care a fost egalată. Ce a fost interesant că Simona a încercat lovituri pe care de obicei le evită cu sfințenie. A încercat scurte din nou. E adevărat că a câștigat doar cu una din ele și aia cu banda fileului. Dar a îndrăznit să urce și la fileu, ceea ce am văzut mai rar la ea.

După 2-2 Simona a dominat meciul. La 5-2 a servit pentru meci dar nu a reușit să închidă meciul. Sloane și-a ținut serva și a rămas în meci, 5-4. Simona a servit a doua oară pentru meci și s-a terminat 6-4. Simona își anunță astfel intențiile pentru US Open. Evident acolo lucrurile vor sta altfel. Multe jucătoare vin cu mult mai multă motivație la turneele de Grand Slam și va fi mai greu acolo.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.