Simona Halep în a doua săptămână la Wimbledon

0
66

Simona Halep a trecut cu bine de prima săptămână la Wimbledon și pare să fie într-o situație foarte favorabilă. Dar aparențele înșală uneori.

Parcurs bun până aici

Sasnovich

Simona a început bine cu 2-0 la Sasnovich care e o jucătoare bună dar nu e o jucătoare de top. În primul tur unde se întâmplă multe poți avea probleme sau chiar surprize cu o jucătoare de talia lui Sasnovich. Simona a trecut cu bine de acest examen. De altfel Simona nu a pierdut prea des în primul tur la Wimbledon, ultima dată s-a întâmplat în 2015.

Buzărnescu

A urmat apoi Buzărnescu. A pierdut un set la Buzărnescu dar aici e vorba de conaționale, colege de echipă Fed Cup. Știm că Buzărnescu în ultima vreme e praf și pulbere fină. A câștigat puține meciuri anul acesta. Au mai fost meciuri cu românce mai slabe la care le-a lăsat Simona câte un set.

Azarenka

Meciul cu Azarenka părea să fie mult mai complicat. În debutul partidei, Simona a avut probleme. Serva Victoriei era greu de returnat. Deasemenea bielorusa lovea tare și a condus cu 3-1. Dar Azarenka s-a tăiat. Loviturile ei au început să nu mai găsească terenul. A început să facă greșeli mari. A dat în afara terenului cu tot terenul liber în față. Nu a fost un meci mare.

Cori Gauff, pericol public

Urmează meciul cu Cori Gauff. Problema Simonei la această partidă constă în faptul că nu a mai jucat împotriva acestei jucătoare. Când joci cu cineva cu are nu ai mai jucat nu știi ce face, cum joacă și evident cum să-ți ajustezi jocul. În plus Cori se dovedește a fi o jucătoare cu un psihic foarte bun. A reușit să întoarcă un meci de la scorul de 5-3 și minge de meci pentru Polona Hercog.

Cori a dovedit că e genul de jucătoare pe care până nu o vezi că iese de pe teren nu poți să consideri că ai bătut-o. Are potențialul de a întoarce o partidă ca și pierdută. În al doilea rând având în vedere că e o puștoaică și o necunoscută în același timp, poate face ca Simona să o subestimeze.

Factori interni și externi

Sunt multe vorbe si slogane dar aici vorbim despre ce simte un jucător. Orice ai spune unui jucător de top e greu să îl faci să simtă respect și să nu subestimeze un jucător mai puțin cunoscut sau nou în circuit. E una din părțile dificile ale acestei partide.

Având în vedere că la Wimbledon nu se joacă niciodată prima Duminică, am zice ca Simona are o zi în plus de odihnă. Problema e că nu Simona e cea care a jucat 3 seturi în meciul anterior ci Cori. Această situație vine împotriva Simonei.

Mai departe

Noi sperăm însă că Simona nu va avea probleme și va trece de Cori. Cel mai probabil așa va fi. Cori nu a trecut de jucătoare foarte mari, Venus are 139 de ani, Rybarikova nu e o jucătoare de top și nici Polona Hercog. În plus pentru Cori este deja o mare performanță pentru ea până unde a ajuns.

În acest caz, în sferturi ar urma să joace cu câștigătoarea dintre Zhang sau Yastremska. Zhang ar trebui teoretic să fie mai dificilă decât Yastremska. Dacă ne uităm la traseul ei probabil ar trebui să fie mai dificilă și decât Corie Gauff. Zhang a trecut de Wozniacki care cu siguranță este într-o formă mai bună decât Venus.

O semifinală dificilă

În semifinale Simona ar putea da peste Karolina Pliskova care ar fi primul meci cu adevărat greu și cu adevărat serios pentru ea. Teoretic ar trebui să ajungă acolo. Dar e mult până departe și se pot întâmpla multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.