Serena Williams aka Elena Ceaușescu învinsă în finala de la US Open

0
1936

Naomi Osaka a învins-o pe Serena Williams în două seturi 6-2 6-4. Evident Serena a făcut circ așa cum a făcut și când a pierdut finala tot la US Open în 2011 în fața australiencei Sam Stosur sau în semifinala tot de la US Open din 2009 cu Kim Clijsters.

Tenisul feminin care nu există

Într-o epocă în care tenisul feminin este ca și inexistent sau cel puțin e oribil și plictisitor ca naiba, a fost dominat cel puțin până acum de o hoașcă mare și grasă, Serena Williams.

Hoașca asta nu prea joacă tenis sau ce face ea e oribil. În mod ciudat însă e lăudată ca și cum ar fi o jucătoare de tenis și unii chiar cred că e o mare jucătoare.

Pentru cei care au mâncat prea mult rahat și cred că hoașca asta joacă tenis, îi invit să se uite la meciurile Serenei și să se uite doar la Serena. Ce face Serena? Stă pe mijlocul terenului și dă toate mingile de acolo. Mai face uneori un pas în dreapta sau în stânga și asta e tot. Foarte interesant, așa-i? Io zic că nu. Mai bine mă uit pe geam cum plouă.

Din când în când mai vine la fileu ca să le sperie pe alea pentru că e și urâtă. Când ajunge la fileu și face uga-buga-buga adversarele se pierd. Dau mingea aiurea, ori la ea, ori în tribune sau pe orbită.

Batoza

Serena seamănă cu o batoză din toate punctele de vedere. Batoza era un utilaj agricol de pe vremuri folosit să treiere grâul. Spre deosebire de combină care se deplasează pe câmp taie grâul și îl treieră, batoza nu se deplasează. Batoza pe când era folosită stătea într-un singur loc și oamenii aduceau grâul secerat la batoză unde era treierat.

Ei, cam așa joacă și Serena Williams. Stă într-un singur loc și vin mingile la ea și ea le tot dă înapoi pe unde vrea ea. Al doilea aspect la care se aseamănă Serena cu batoza este dimensiunea. Batoza era cel mai mare utilaj agricol folosit de țărani. Nu poate spune nimeni că Serena ar fi vreo firavă sau vreo siluetă.

Batoza a trebuit să alerge și ea nu face așa ceva

Ce a făcut diferit Osaka față de alte jucătoare în această seară este că a pus batoza să alerge și batoza nu e combină. Evident dacă trebuie să alerge batoza are probleme grave. În primul set nici nu se poate discuta, Osaka a fost net superioară.

Acuma evident Serena și fanii ei vor spune ce spun mereu. Că nu s-a simțit bine. Că nu era în formă. Că o durea spatele. Că arbitrul a fost de vină. Evident că nu e în formă, îi e rău și o doare spatele când trebuie să alerge. Ce e foarte important de înțeles, Osaka a fost jucătoarea mai bună fără discuție.

Circul care a stricat toată sărbătoarea

În setul doi a venit însă gestul lui Muratoglu și arbitrul a premiat-o pe Serena pentru gestul făcut de antrenorul ei care i-a indicat clar ce să facă. Arbitrul a avut evident dreptate, a fost o indicație de joc. Și la fel de clar Serena a schimbat jocul conform indicațiilor primite.

A fost doar un avertisment dar Serena a început circul. Ca o adevărată tovarășă a trecut la atacuri verbale asupra arbitrului. Mai lipsea să îi spună că o să trimită securitatea la el acasă. A urmat o rachetă ruptă, al doilea avertisment și evident punct pierdut.

Trebuie spus că sfaturile au ajutat-o să înceapă mai bine setul doi, a avut 3-1 și lucrurile mergeau bine pentru ea. Problema e că jucătoarele depind prea mult de antrenor ca de o doică. Mereu au nevoie de scutecel, de beberon. La 36 de ani? Ej nebun?

După ce a primit punct pierdut Serena s-a turat. A pus pedala la podea și a sărit calul. L-a numit hoț pe arbitru și a primit o nouă penalizare, de data asta game pierdut. Scorul era 4-3 pentru Osaka și cu această penalizare s-a făcut 5-3 pentru japoneză.

Evident Serena a chemat superviserii. Nimic. Probabil Elena Ceaușescu va trimite securitatea acasă și la ei. Serena nu e la prima abtere de genul ăsta. A făcut-o mereu și de fiecare dată a primit penalizări ușoare. Cele mai ușoare posibile. Amenzi din alea ca și cum m-ar amenda pe mine cu 5 bani.

Final trist pentru Osaka

Cu tot circul care l-a făcut Serena, japoneza nu a putut să se bucure așa cum trebuia și cum era normal. La ceremonie a plâns și nu de bucurie. A plâns pentru că fanii Serenei au huiduit-o deși a fost evident jucătoarea mai bună.

Elena Ceaușescu

Acuma în ciuda tuturor problemelor pe care le are Serena, joacă urât, se comportă ca un huligan, se plânge tot timpul ca o fetiță, cu toate astea ea este lăudată și apreciată și toată lumea e la picioarele ei de parcă ar fi un adevărat geniu.

La noi în țară a fost o doamnă care era prima chimistă a țării, un adevărat geniu. A făcut chiar și descoperiri. Era la fel de genială ca și Serena. Elena Ceaușescu. Și oamenii o aplaudau exact așa cum a fost aplaudată Serena la US Open.

Cine o supără pe Serena o pățește

Dacă vorbești urât despre Serena o să te spele mama cu săpun pe guriță. Martina Hingis a avut o dispută cu ea, a fost găsită ulterior dopată. Sharapova a avut o problemă cu ea. A fost găsită ulterior dopată.

Atenție în cazul Mariei s-a făcut o schimbare de regulament. O substanță a fost trecută pe lista medicamentele interzise. În plus nu s-a dovedit niciodată că substanța aia ar putea îmbunătăți performanțele sportivilor.

Diferența între Serena și Elena Ceaușescu este că la Elena Ceaușescu nu te găsea nimeni dopat. Practic nu te mai găsea nimeni niciodată dacă o supărai pe madama.

Și cazuri au mai fost multe cu Serena. Spre exemplu Shamil Tarpischev și-a permis la o emisiune să spună ”frații Williams”. Instant a primit de la WTA cea mai mare pedeapsă posibilă. Amendă, suspendare tot ce era mai drastic posibil după regulament.

În emisiune era prezentă și Elena Dementieva, o jucătoare retrasă din activitate. S-a menționat că nu a râs când Tarpischev a zis infamele cuvinte. Că dacă ar fi râs găseau ei ceva și pentru ea. Numa la tovarășii noștrii erau atât de importante gesturile. Dacă nu aplaudai la timp, dacă nu râdeai unde trebuia, etc. era bai mare.

Evident a intervenit rapid și Serena și a spus că Tarpischev a fost rasist. Băi frate eu nu văd unde e rasismul. Adică termenul frate e rasist. Termenul frate e despre o legătură de rudenie, ce legătură are asta cu rasa?

Aici sunt niște chestii de finețuri pe care doar tovarășa le-ar fi putut înțelege. Ea și Serena ar fi vorbit aceeași limbă. Aveau același nivel de înțelegere și de logică sau mai degrabă ilogică.

Va fi interesant ce se va întâmpla mai departe după finala de la US Open. Dacă arbitrul Carlos Ramos o va păți ca toți cei care au supărat-o pe Serena. Sau dacă în sfârșit tovarășa Serena Ceaușescu va fi penalizată drastic mai ales având în vedere că e o recidivistă și încă ce recidivistă.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.