România Spania, un meci de râsu’ plânsu’

0
24
Acesta este un pamflet. Rugăm maximă seriozitate.

Cei mai mulți fani români probabil se gândesc cu plăcere la finalul de meci al României. În locul lor nu aș fi așa optimist și fericit pentru atâta.

România ca de obicei

În prima repriză ne-a dominat Spania copios, nu avem multe de spus despre prima repriză. Puteau să dea mai multe goluri dar au fost proști. Poate un pic ne-au și luat de sus când au văzut că trec prin apărarea noastră ca vodă prin lobodă.

La pauză eram fericiți că am scăpat doar cu 1-0. Tătărușanu se zice că a făcut un meci mare. Nu, nu a făcut un meci mare, au dat ăia prost. L-au făcut spaniolii mare pe Tătărușanu că au tot dat cu mingea în el. Mâțocu nostru nu e nici măcar portar decent d-apăi portar mare. Hai să ne lăsăm de prostii că suntem oameni mari.

Deac a distrus jocul României

Pe mâna lui Deac au venit ambele goluri. A faultat ca un neghiob în careu. Că la CFR Cluj ajută arbitrii echipa și omul e obișnuit să faulteze de penalty și să nu se dea. A pus în cel mai urât mod talpa pe glezna adversarului. Pentru așa ceva trebuia și galben. Și la ce a mai făcut merita roșu înainte să fie înlocuit. Omul arată ca un șoarece și joacă precum unul

În repriza a doua am scos și noi botul în vânt

Acuma să nu ne umflăm în pene că nu am jucat toată repriza vreun fotbal decent. Am jucat prost toată repriza a doua și am jucat fotbal ultimele 10 minute. În rest am fost praf și pulbere fină. Am avut și avantajul unui om în plus și da puteam să egalăm. Jocul nostru de fotbal a fost însă un strigăt de disperare, nu un joc gândit. Nu mai aveam ce pierde.

Am mai văzut filmul ăsta

Exact la fel am jucat și cu Norvegia. Nu înțeleg de ce se umflă Contra în pene că am jucat bine. El nu vede că echipa face același lucru de la meci la meci. Nu se schimbă nimic. Am jucat ca pixu’ în prima parte a meciului și cu Norvegia. Am jucat la disperare pe final și am egalat.

Spania vai de steaua ei

Spania a venit cu echipa ei cea vestită și a jucat și ea ca pixu’. Au ratat ca proști, au arătat că nu-s așa mari fotbaliști dacă din situațiile alea nu știi mai mult decât să iei mutra lu’ mâțocu la țintă mai bine lasă-te de fotbal. Ce fotbalist e ăla care dă după portar. Io înțeleg că l-au nimerit dar nu ăsta e scopul fotbalului.

Nici să temporizeze nu știu. Pe final s-au trezit cu niște rupți în cur care erau la un pas să termine la egalitate cu ei marii regi ai fotbalului european. Și Ramos a dormit pe el la golul unui atacant care abia își mai găsește echipă. A bătut penalty-ul la fentă alergând încet, așteptând să meargă Tătărușanu pe un colț.

Ăla nu e penalty. Penalty e când te duci hotărât și dai tare și în colț și nimerești unde țintești cum făcea Ibrahimovici. Pe ăla îl durea la bască ce face portaru’. El bătea penalty-uri cinstite nu vrăjeli. Cum ziceam, Spania a fost o mare dezamăgire. Vai de mama lor spaniolii.

Trezirea

Ar fi bine ca mărețul Contra să facă niște schimbări să vedem și noi ceva fotbal. Și Ianis Hagi ar putea să joace și fără să-i sufle tăticu’ în ciorbă la fiecare meci. Că nici tăticu’ n-a fost așa mare șmecherie la nivel european. A fost și el un salahor pe acolo. E cel mai bun al nostru dar nu printre cei mai buni din lume. La ora aia hitul verii în Europa nu se numea Hagi. La Barcelona nu a făcut mare brânză, la Real a dat chix. Hai trezirea!

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.