România a distrus și Anglia, urmează Franța

0
77

După meciul frumos făcut cu Croația, a venit meciul cu Anglia câștigat cu scorul de 4-2. E adevărat erau motive de îngrijorare. La echipele noastre mereu există motive pentru semne de întrebare.

Altă întrebare

Dilemele noastre existențiale erau legate de continuitate. Dacă li s-a urcat la cap și nu vor mai juca la fel? Și nu fără motiv, mai avem experiențe de genul. Cum zicea Dan Petrescu, și echipa generației de aur de la mondialul din ’94 s-a bucurat cam tare după Columbia și ne-am luat un 4-1 de la Elveția.

Apoi mai era și posibilitatea să fi fost o minune de o zi. S-a mai întâmplat. Ei, nu a fost să fie așa. Ne mai gândeam și ce va juca Anglia. Au o tradiție în fotbal. Două echipe englezești au jucat finala Ligii Campionilor. Cu Anglia poți să joci bine și ei să joace mai bine decât tine.

Două reprize diametral opuse

Egal alb la pauză

Nu-i vorbă că nu ar fi fost ocazii în prima repriză dar nu au fost goluri. Cea mai mare ocazie a fost a noastră. Andrei Ivan a ratat o ocazie imensă din marginea careului mic. Putea marca ușor, nu a făcut-o. Au mai fost câteva ocazii dar noi am arătat mai bine. Am jucat fotbal adevărat, frumos, spectaculos.

6 goluri în repriza a doua

În repriza a doua s-a marcat. Sarabanda golurilor a început cu penalty-ul transformat de Pușcaș. La cum a arătat prima repriză poate unii se așteptau să se termine 1-0, dar englezii au revenit și au egalat cu un șut frumos.

Dar nu ne-am lăsat și am mai marcat o dată prin Ianis Hagi cu un șut superb la firul ierbii. Portarul lor a fost prins pe picior greșit. Dar istoria s-a repetat și ei au egalat iarăși. A fost scos Andrei Ivan și a intrat Florinel Coman. Și nu a intra degeaba.

A reușit două goluri la care englezii nu au mai egalat. La primul gol a avut o mare parte din ”merit” portarul lor dar la al doilea nu a avut ce să facă. E adevărat că înaintea golului nostru de 3-2 au avut și ei o bară dar fotbalul nu se joacă pe bare.

Cu un pas în semifinale

Două victorii după două partide, 6 puncte. Suntem pe primul loc și avem un golaveraj fantastic. Ne putem califica în semifinale chiar și de pe locul doi. Suntem într-o situație foarte bună. Și cel mai important este faptul că jocul echipei noastre este unul frumos.

Va fi greu cu Franța

Mirel Rădoi a folosit destul de mult același unsprezece și au fost momente când Anglia a stat cam mult în jumătatea noastră. Echipa noastră a părut să dea semne de oboseală. Franța a părut să fie mult mai bună decât Anglia.

Au ratat două penalty-uri cu Anglia și au câștigat cu două goluri în minutele 89 și 90+5. Practic puteau și ei să facă ușor 4-1 așa cum puteau să facă și doar un egal sau chiar să piardă. Dar jocul lor pare să fie mai bun decât al Angliei. Dacă și noi avem probleme fizice va fi complicat. În plus copii noștri copaci nu au putut să nu se abțină să nu își scoată tricourile. Astfel Pușcaș și Coman au câte un galben ceea ce nu e foarte bine.

Ne ajunge și un egal

Greu de crezut că nu ne-am califica dacă adunăm 7 puncte. La egal ne avantajează golaverajul. Probabil Mirel Rădoi va fi folosi și unii jucători care au jucat mai puțin dar la cum a jucat echipa noastră, dacă nu cădem fizic putem bate și Franța.  Hai România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.