Real Madrid e o echipă de boschetari fără Ronaldo

0
2148

Atletico Madrid a câștigat Supercupa Europei după ce a trecut de Real Madrid cu 4-2 grație celor două goluri reușite în reprizele de prelungire. După cum ne așteptam Atletico și Real au făcut un meci mare cu de toate ca o șaorma. Au fost goluri, faulturi spectaculoase și jucători care au dat pe lângă minge.

Atletico a jucat 5 minute după care a dispărut în prima repriză

În prima repriză Atletico a început fabulos cu un gol de senzație. Diego Costa a dat cu capul, tot el a ajuns din nou la minge și a tras imparabil pe colțul scurt. La faza respectivă mingea a trecut prin Keylor Navas de parcă ar fi fost din hidrogen.

Asta nu înseamnă că Navas ar fi avut vreo vină. El a apărat colțul scurt ca la manual dar Costa a reușit un gol care-i reușește o dată pe an. Dacă mai trage de 10 ori de acolo nu mai dă nici măcar o dată așa.

Diego Costa nu s-a făcut remarcat doar la gol, a reușit să-și ia un cot de la Sergio Ramos zis și Măcelarul din Madrid, prietenii îi spun Cartonaș Roșu. Probabil cotul dat lui Costa era așa drept mulțumire pentru golul marcat.

Acuma Diego Costa nu e vreun sfânt de pe pereții bisericii. Și el e un măcelar sau rupător de oase dar în Madrid e loc pentru un singur măcelar. Și cel puțin în prima repriză Ramos a demonstrat că el e acela, unicul, alesul.

Minutele bune ale Realului fără Ronaldo

A urmat o lovitura liberă bătută de Kroos cam din aceeași poziție din care a marcat la mondiale. De data asta nu i-a mai dus vântul mingea în poartă și a rămas o fază banală. Oricum Kroos nu a fost și va fi niciodată fotbalist. Poate la Dinamo. El a fost adus pentru că voia Real să aibă un german câștigător de mondial după mondialul din 2014.

A urmat seria de greșeli în apărarea lui Atletico. Prima ocazie mare pentru Real a venit prin Asnesio. Dar el nu vrea să dea goluri normale, el încearcă numai cu călcâiul. Decât un gol banal el preferă o ratare cu călcâiul. Mingea a trecut mai apoi prin fața porții aproape de Benzema dar de la el nu are nimeni așteptări, știe toată lumea că are un picior de lemn.

Ramos și Costa au continuat seria ciondănelilor. S-au lovit cap în cap. Nu că ar avea vreunul din ei cap, s-au lovit cu chestia aia care o țin să nu îi plouă în gât. Și dacă până la jumătatea primei reprize nu au convins pe nimeni că au talent de comedianți, apărătorii lui Atletico au făcut-o lată și au luat gol: ”Eh? Ce ziceți acuma? Suntem proști sau nu?”

Când îți dă gol Benzema ești prost de dai în gropi. Când dă gol Benzema se poate trece ca și autogol. L-au lăsat pe Benzema acolo în marcaj aproximativ. Fundașii se făceau că îi fac marcaj pentru că de obicei și Benzema se face că marchează. De data asta le-a dat țeapă. Nu s-a mai făcut că marchează, chiar le-a dat o bobiță.

De la cabine a intrat echipa Prăbușirea în tricourile Realului

În afară de faptul că au avut un noroc maxim cu un henț de gâscan retardat reușit de Juanfran, Realul nu a avut mari realizări. Marea minune a fost că penalty-ul a fost bătut de Sergio Ramos și a reușit să dea pe poartă. Că de obicei de la 11 metri Măcelarul trimite sateliți pe orbită.

Imediat după gol Ramos și-a primit și răsplata de la Diego Costa care i-a aplicat niște crampoane pe gât. Și așa a ajuns Ramos să încaseze mai mult decât a dat. Costa nu ii Mohamed Salată. Dacă îi dai la Costa, primești cu dobândă mai bună decât la bancă. Lasă și urme ca un fel de tatuaj, atâta ca-i gratis.

Griezmann a fost inexistent tot meciul așa cum au devenit și Bale, Benzema, Kross sau Asensio. A urmat un gol frumos reușit de Atletico, tot Diego Costa. Pe final de partidă au ratat Costa și Marcelo. Pe rând fiecare puteau închide meciul în favoarea echipei lor.

Înaintea prelungirilor Navas și-a făcut rugăciunea. Partea bună e că echipa lui a pierdut. Așa pot să priceapă și copii mici că Becali nu știe pe ce planetă trăiește. Dumnezeu sau Moș Crăciun nu joacă fotbal. Poate în vedeniile lui Becali.

În prelungiri Atletico a marcat două goluri frumoase  și s-a făcut 4-2. Atletico au scăpat pe un contraatac 2 versus 1 dar Thomas Partey s-a împiedicat ca un mormoloc. Singur, fără să fie cineva în preajma lui, pur și simplu s-a împiedecat de minge.

Real poate începe să plângă după Ronaldo

De ce l-ai lăsa pe Ronaldo să plece de la echipa ta? Orice echipă ai avea, pe Ronaldo nu îl lași să plece. Și dacă doarme pe teren, Ronaldo e Ronaldo și bagă spaima în dușmani. Cererea lui de mărire de salar a fost complet justificată. El e senior ca și Messi și vrea și el salar de senior, ceva normal.

Și dacă i se făcea foame și ar fi vrut mai mult trebuia să îi dai. Acuma va fi de pariat contra lui Real Madrid în special cu echipele mici și bine organizate. La Real acuma-i debandadă, joacă tusea în atac și junghiu în apărare. Urmează să curgă felicitările pe adresa lui Florentino Perez pentru alegerea făcută. Cap de Tablă pare deja un sinonim potrivit pentru Florentino Perez.

Va fi foarte interesant meciul de Duminică dintre Real și Getafe. Posibil să și-o fure Real. Asta pentru că până și un egal acasă cu Getafe e ca și o înfrângere pentru o echipă ca și Real. Deși e posibil ca lucrurile să se schimbe și dacă joacă tot așa un egal acasă să fie cât o victorie.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.