Prostia în carne și oase se dezvăluie în Formula 1

0
51

Lewis Hamilton a câștigat și Marele premiu al Franței urmat de Bottas, locotenentul său. Mercedes deja se plictisesc. Toată distracția însă s-a întâmplat la coada clasamentului.

Ferrari au murit

Când și comisarii de cursă sunt de partea lui Hamilton, cei de la Ferrari nu mai pot să facă multe lucruri. Toată lumea vorbește de nenumăratele situații când Hamilton a încălcat regulamentul și nu a fost pedepsit.

În schimb Ferrari sunt pedepsiți când abaterea nu era gravă și nu necesita o mare pedeapsă. Asta e Formula 1 a devenit o treabă de șmecheri. Nu mai este despre pilotaj și nebuni cum era pe vremuri. Acuma e despre cine are mai multe pile.

La coada clasamentului distracție cu proștii pământului

Williams ar trebui dați afară din Formula 1. Au adus pe circuitele de Formula 1 o adevărată șicană mobilă. Robert Kubica reușește să termine la coada clasamentului ca nimeni altul. E adevărat că de data asta a fost urmat de colegul său de echipă George Russel.

Această minune s-a datorat numai faptului că Russel a făcut 2 opriri la boxe. Dar timpul la care s-a aflat Kubica față de următoarea mașină din fața lui se numără deja în minute. La următoarele curse ne așteptăm să dea eroare sistemul de afișare pentru că nu poate afișa întârzierea lui Kubica în ore.

Șefii lui Kubica mai proști ca el

Acuma faptul că ai adus un om cu dizabilități la echipă este un act caritabil admirabil. Problema apare când strategii de la Williams nu îi spun acestui om cu dizabilități să se dea la o parte din fața colegului său. Russel a stat 19 tururi în spatele lui Kubica.

Asta nu ar fi fost o problemă dacă polonezul nu ar fi făcut manevre periculoase pentru a reuși să stea în fața lui Russel. Mai mult de atât, tot timpul distanța dintre el și Russel era mai mică de o secundă. Ca și strateg de cursă e datoria ta să-i spui să se dea la o parte.

Mafia FIA îi ajută pe Hamilton și pe Williams

Da, FIA e o mafie proastă. E proastă pentru actele de caritate pentru Hamilton nu se fac așa în văzul lumii. Și mai e proastă pentru că ar trebui să existe reguli clare. Dacă ai făcut un timp foarte prost trebuie să fii descalificat, Dacă tu ca și echipă aduci piloți orbi, trebuie să fii descalificat.

Urmează Austria, chiar weekendul următor 28-30 iunie. Ne așteptăm la același scenariu. Mercedes pe 1, și Kubica pe ultimul loc. Așa a fost tot timpul în ultima vreme. Știm mereu cine pe ultimul loc și pe primul. Da, formula 1 a devenit o mare plictiseală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − six =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.