Politică sau sport?

0
154

E complicat în zilele astea să scrii despre sport fără să scrii despre politică. Pentru că mai nou sportul e despre politică. Totul e despre politică.

Virusul vieții…

Cam totul a fost în ultima vreme despre virusul vieții. Și nu aveai cum să îl ignori când ai fost obligat să stai în casă, au fost închise toate locurile în care puteai ieși și toate activitățile sportive au fost anulate. La microfoane erau permanent politicenii care ne ”purtau de grija”. Se erijau în mari preocupați de sănătatea oamenilor. Evident sub oblăduirea organului internațional al sănătății.

Sportul pus cu botul pe labe

Tot ce am avut în această perioadă au fost niște fraieri care se jucau jocuri și alți fraieri care se numeau jurnaliști comentau cum se jucau unii jocuri video. Care jocuri video nu erau sport, nici măcar sporturi electronice.

Familia Djokovic, campioni la dat cu stângu-n dreptu’

Nu se putea altfel decât să iasă familia Djokovic la rampă. Mama și tata au fost foarte activi să spună tâmpenii și să distrugă orice urmă de simpatie ar mai fi avut Nole. Ba că Federer e un arogant, ba că de ce nu se retrage. Și-a mai dat și Nole cu părerea despre viruși și vaccinuri și uite așa au ajuns să mai atragă câteva tone de antipatie.

Familia Djokovic își dorește ca fiul lor să fie popular dar ei fac tot ce pot să se asigure că așa ceva nu se va întâmpla. Ar fi mai simplu să arunce un ochi la Federer și Nadal, să vadă ce fac cei doi ca să fie populari. E destul de simplu. Nu-și dau cu părerea când nu li se cere această părere.

… stânga extremă

Sportul a revenit dar tot sub politică. Negrii din America s-au trezit că sunt oprimați deși de zeci de ani deja, dacă există cea mai mică urmă de rasism, îți pierzi instant locul de muncă și orice șansă de a mai avea vreodată un loc de muncă.

Stânga extremă și-a găsit adepți și în lumea sportului așa că fotbaliștii englezi au jucat cu BLM pe tricouri în loc de numele lor. Mercedes s-a prezentat în prima cursă cu o mașină neagră în semn de solidaritate cu negrii așa zis oprimați. Știm cu toții cât de oprimat e Hamilton. Aceeași greșeală comisă de Raikkonen si Hamilton, albul pedepsit, negrul nu. Și evident Hamilton a cerut ca toți piloții să îngenuncheze pentru BLM și i-a acuzat pe cei care au refuzat acest lucru.

Nici sportul nu e grozav

Sportul are tot mai puțini sportivi exemplari cum erau în tinerețe Federer și Nadal, Messi și Ronaldo. Noile generații sunt vai mama lor. Nu știu ce ar putea vedea cineva interesant la un Tsitsipas, Kyrgios sau chiar Thiem sau Berettini.

În fotbal chiar nu știu cine ar mai putea fi interesant. Messi continuă să marcheze dar nu atât de spectaculos cum o făcea la 20 de ani. În rest Nimeni joacă la toate echipele.

Revenirea, o glumă proastă

Sportul s-a reîntors dar fără spectatori. Sportul fără spectatori, nu e sport. Tenisul nu a revenit deloc. Se plănuiește o revenire a tenisului pe final de vară. Cu Roland Garros în luna Septembrie care ar fi o prostie majoră. Mingea sare diferit la temperaturi diferite, ziua e mai scurtă și Roland Garros nu va fi Roland Garros.

Un an cu asterix pentru sport

Având în vedere că se joacă în condiții diferite, orice trofeu cucerit în această perioadă trebuie asterixat cu mențiunea că a fost caștigat în condiții dubioase. Cel mai corect era să se anuleze tot anul competițional și să nu se acorde nici un fel de trofeu.

Spre exemplu în Formula 1 nu va mai fi același număr de curse cât ar fi fost normal. Dar dacă se lua o astfel de decizie sportul ar fi intrat cel mai probabil în faliment. Așadar, mai bine niște trofee la mișto decât faliment.

Sportul a murit, trăiască sportul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × three =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.