Performanță cu seringa: Eroina Serena

0
1995

Serena nu pierde nici măcar o singură ocazie de a dramatiza și de a se victimiza. Ea trebuie să fie mereu eroina. Ce a făcut ultima dată? E mamă și de aia e eroină. Bag seamă că e singura mamă de pe pământ sau singura mamă care a jucat vreodată tenis.

Eroină pe toate fronturile

Feministă

Serena a făcut pe nebuna în finala de la US Open, a stricat sărbătoarea adversarei ei și tot ea a fost aia bună. Mai mult s-a dat și eroină. Chiar mai rău au fost oameni care au îmbrățișat această perspectivă. Cum a fost ea aia bună? Ea a luptat pentru drepturile femeilor. Drepturile femeilor însemnând să fie lăsată ea să câștige orice ar fi. Ea fiind singura femeie de pe pământ, singura mamă de pe pamant și singura mamă și femeie care joacă tenis. Celelalte sunt altceva, nu se știe ce.

Mamă

Cum am spus și mai sus faptul că e mămică e un alt motiv să fie eroină. Nu ar fi prima americancă ce se dă eroină pentru că e mamă. Așa au făcut și alte dive de la Hollywood. Ceea ce au demonstrat de fapt aceste femei a fost faptul că sunt niște monștrii. Pentru ele faptul de a fi mamă nu e un privilegiu și o bucurie ci un chin și o luptă grea. Înaintea ei Davenport și Kim Clijsters au jucat și au câștigat turnee mari după ce au fost mame. Nimeni nu e ca și mama feministă, Serena.

Dopată

Și-a riscat viața

Aici la capitolul ăsta trebuie să recunoaștem că Serena chiar a fost o eroină. Nimic de reproșat a dus dopajul pe cele mai înalte culmi. Să ne gândim doar la Martie 2011 când Serena Williams a raportat un caz de tromboză acută. Mai exact cheaguri de sânge la nivelul venelor mari. De obicei astfel de probleme sunt semnalate în cazul persoanelor sedentare sau persoanelor care folosesc steroizi anabolizanți.

Cum Serena Williams nu se încadrează la prima categorie ar fi normal să se încadreze la a doua. Asta doar ca să vă dați seama la ce nivel a dus dopajul, ce riscuri și-a asumat, ce mai, o adevărată eroină. Foarte mulți culturiști pot confirma că sunt destul de dese cazurile de tromboză acută în cazul injectărilor regulate cu steroizi anabolizanți.

Evident Serena a făcut o dramă și din asta dar nu a explicat cum a ajuns ea să sufere de o asemenea complicație. E evident că știe, dar Murica e de partea ei și nu va fi niciodată jenată de cineva sau ceva din drumul ei spre gloria și renumele de eroină și regină a dopajului.

De două ori

În 2014 la Wimbledon, regina dopajului a arătat un comportament bizar pe teren într-un meci de dublu. Nu își putea coordona membrele și nu a fost în stare să trimită o servă peste fileu. Comportament pentru care nu s-a oferit nici un fel de explicație. Singurul lucru care s-a făcut, s-a negat orice fel de acuzație. A negat că ar fi fost beată sau că ar fi luat droguri. Dar ce s-a întâmplat? Cică ar fi fost vorba de o boală virală necunoscută.

Vorba aia ”ar fi putut să moară”. Dacă așa ceva s-ar fi întâmplat cu certitudine Murica nu ar fi dezvăluit vreodată rezultatele autopsiei. Ar fi fost mai ceva decât extraterestrul de la Roswell. Pentru că ea e muricancă și muricanii au dreptul să facă orice vor ei.

A luptat cu niște bulangii care voiau să o testeze, auzi la ei tupeu

În Octombrie 2011, conform unui raport al poliției muricane, Serena a sunat la 911 anunțând că niște indivizi dubioși încearcă să pătrundă în casa ei. Poliția a venit într-un suflet să vadă că era vorba de fapt despre niște bulangii de la comisia anti-doping.

După clarificarea așa-zisei confuzii, tăntălăii de la anti-doping au plecat cu mâna goală. Nici un fel de probă nu a fost recoltată. Serena a luptat din nou mai ceva ca Ecaterina Teodoroiu pe fronturile patriei. Autoritățile anti-doping nu au explicat de ce nu au recoltat probe în această situație, nici măcar în zilele care au urmat după incident.

A militat activ împotriva testelor în circuitul feminin de tenis

În 2000 când regulile de testare s-au schimbat, Serena a fost una dintre cele mai vocale împotriva testelor anti-doping la femei și s-a exprimat deschis împotriva testelor pentru steroizi anabolizanți. Pentru că spunea ea: ”Femeile nu trebuie testate pentru că femeile nu iau steroizi”. Eeeeeeee, vezi? Serena era feministă încă de prin 2000. Să fie testați bărbații, misoginilor, femeile nu se dopează. Și trebuie să le credeți pe cuvânt.

A sacrificat un număr impresionant de turnee neînsemnate

De multă vreme programul Serenei înseamnă doar participarea la turnee majore gen Grand Slam-uri sau masteruri extrem de importante gen Indian Wells sau Miami. Se știe că tratamentul sau mai exact abuzul de steroizi necesită anumite protocoale. Injecțiile se fac de obicei în mușchi și pentru ca efectele să fie maxime trebuie respectate niște intervale regulate la nivel de oră și minute. Nu poți să faci asta dacă tu ai meci și asta îți poate strica programul injecțiilor cu steroizi.

TUE DUPĂ ce Serena s-a dopat

Grupul rus de spionaj cibernetic Fancy Bears a publicat în 2016 informații confidențiale din bazele de date ale WADA, una din cele mai importante organizații anti-doping din lume. De altfel WADA a confirmat că baza lor de date a fost compromisă și au fost furate date confidențiale. Ce au arătat datele?

Deciziile de TUE primite de Serena erau retroactive. Adică Serena s-a dopat ca vaca în trifoi și apoi când a fost prinsă a primit un TUE.  Pentru cei care au uitat TUE înseamnă Therapeutical Use Exemption. Adică înseamnă că un atlet nu are altă modalitate de a trata o afecțiune reală sau fictivă decât folosind substanțe interzise.

După analizarea acestor date nimeni nu s-a scandalizat la vederea substanțelor care le-au fost permise atleților americani, în frunte cu Serena Williams. Printre cocktail-urile de substanțe interzise se numără și unele narcotice pentru a căror posesie faci ani grei de pușcărie și în Rusia și în Europa și în America.

Mânia steroizilor

Unul din efectele secundare ale steroizilor anabolizanți este agresivitatea crescută și Serena a avut multe crize de nervi și agresivitate extremă. Cea mai recentă în finala de la US open din 2018. Dar nu a fost prima. În 2009, într-o semifinală la US Open, Serena a amenințat o arbitră de linie cu moartea. O altă tiradă agresivă în 2011 la o altă finală de la US Open.

Acuma dacă toate semnele nu vă conving și doriți să credeți în continuare că Serena e curată, noi nu mai avem cum să combatem credința în Moș Crăciun. La urma urmei e religia dumneavoastră. Puteți chiar să fiți fani Serena Williams dar asta spune multe despre astfel de persoane.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.