Performanță cu seringa: Dopajul legal

0
172

Să crezi că există sportiv nedopat e ca și cum ai crede că toate prostituatele sunt virgine și de fiecare dată când o fac e prima dată în viața lor.

Dopajul este legal

În sport multe reguli există pentru a se putea trișa. La câți bani sunt în joc oamenii vor să poată controla rezultatele. Astfel avem regulamente de arbitraj cu ambiguități, regulamente de dopaj cu portițe de scăpare și ambiguități, sistemele de arbitraj video cu anumite reguli unde decizia finală o iau oamenii și așa mai departe.

Totul pentru a se putea controla rezultatele unor competiții. Pui la bătaie un premiu gigantic și vrei să faci profit. Ca să faci profit trebuie să aduci spectatori pe stadioane și în fața televizoarelor, prostimea trebuie să fie prezentă în număr cât mai mare și să creadă în Moș Crăciun cu tărie. Pentru asta ai nevoie de vedete, de numere fabuloase, incredibile, ai nevoie de minciuni.

Cum se dopează sportivii legal?

Comisiile anti-doping închid ochii

Simplu, organismele internaționale anti-doping au lăsat portițe de scăpare pentru sportivi pe care doresc să-i favorizeze. Cel mai simplu mod de a scăpa sportivii favoriți este acela de a închide ochii. Andre Agassi ne-a povestit în cartea lui că organizațiile anti-doping știau că bagă în el amfetamine ca-n spitalul de urgență dar au închis ochii.

Richard Gasquet a fost prins consumând cocaină și organizația anti-doping a acceptat scuza hilară că ar fi băut din paharul unei persoane car ea consumat cocaină. Marin Cilic a spus că mama lui i-a cumpărat medicamente pentru răceală și în ele erau niște substanțe interzise. Și putem continua cu sute de cazuri de genul.

TUE

Aceasta e cea mai sigură și cea mai legală cale de dopaj. Este metoda preferată a surorilor Williams. Ce înseamnă TUE? Therapeutic Use Exemption, adică scutire sau drept de folosire legală a unor substanțe interzise pe bază de adeverință medicală. Mai exact merg surorile Williams și zic că le doare în cot de celelalte sportive. Le dă doctorul o adeverință, ele o duc la organizația anti-doping și au voie să folosească toate substanțele interzise ca scroafele la troc.

Acuma problema e cum obții adeverința. Oarecum tu trebuie să dovedești unele chestii. Una din metode este să suprasoliciți un sportiv până când acesta dezvoltă o afecțiune reală, temporară, sau complet falsă. Important e să obții adeverința. În fiecare sport există anumite “boli” care ajută. În înot cea mai utilă boală e astmul. De ce? Pentru că în înot ai nevoie de substanțe care ajută plămânii și respirația.

Un exemplu

Venus Williams după ce a trecut de o vârstă s-a trezit că suferă de o boală foarte convenabilă, sindromul Sjogren. Chiar dacă sindromul se manifestă în special prin uscăciune a ochilor și gurii, la Venus evident a fost vorba despre oboseală și probleme articulare care sunt simptome secundare. De ce? Pentru că în general în medicină problemele musculare și articulare se tratează cu…?

Da, ați ghicit cu steroizi anabolizanți. Evident că Venus nu a povestit ce TUE galactic a primit. A zis imediat că mănâncă doar legume și a trecut la o dietă vegetariană, sic, aia e cheia succesului. Rouă și mure sau suc de portocale și morcovi de la doctorul Fuentes. Să nu uităm nici faptul că simptomele de bază, adică cele de uscăciune a ochilor și gurii pot fi determinate de o multitudine de situații.

Diagnosticul se bazează în principal pe o biopsie a glandelor salivare minore SAU pe dozarea unor anticorpi din sânge. Dar atenție aici pentru că practica medicală spune că pot să nu fie pozitive la toți pacienții (anticorpii). Deci de aia ne putem lipsi. Deci poți să obții relativ ușor un astfel de diagnostic dacă știi ce faci și lucrezi cu profesioniști.

Steroizii anabolizanți

Va urma… în următorul articol – Performanță cu seringa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + fourteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.