Osanale Braziliei

0
35

Dintre toate echipele prezente la mondiale pana acum, Brazilia este singura echipă care a arătat ca știe fotbal. Toți ceilalți s-au pierdut prin boscheți. CR0 și Messi Frânarul au mers la băute cu Măcelarul din Madrid aka Sergio Ramos.

Portugalia nu, Spania nu, Argentina nu

Problema cu marile favorite este că au jucat prost și nu e vorba doar de vedetele Messi și Ronaldo. E vorba de jocul per ansamblu al echipei. O echipă nu trebuie să stea într-un singur om. Spania are o scuză validă și totuși stupidă. Au schimbat antrenorul cu câteva zile înaintea primului meci. Astfel Hierro a ajuns să joace cu lotul făcut de un alt antrenor. A fost o situație de rahat cu un rezultat de rahat.

Dar Spania nu a fost singura favorită a publicului având în vedere că lumea cel puțin până azi era împărțită între Messi și Ronaldo. Dilema existențială majoră a tuturor micorbiștilor a fost mereu cine e mai bun, Messi sau Ronaldo. Ei, uite că și Messi și Ronaldo se apropie de sfârșitul carierelor lor. Și nu e vorba aici de campionatul mondial care a devenit tot mai mult o mare fâsâială.

Campionatul mondial un rahat pe băț

Ajung la mondiale tot felul de echipe de rahat. Vine acolo Arabia Saudită care o țară musulmană care are legile cele mai aspre împotriva drepturilor omului. Sunt răii răilor când vine vorba de drepturile omului. Exact la fel de rău stau și cu fotbalul. Mereu când vin la mondiale duc la regele lor o căruță de goluri. ”Uite ce am găsit pe jos în Rusia. O fi bun de mâncat?” Și nu sunt singurii afoni care cântă la beșafon la campionatul mondial.

Fotbalul nu mai are personaje principale

Lumea tinde să ignore aceste pocnitori care ajung pe la mondiale și în general simpatiile se concentrează în jurul unor personaje carismatice. Fotbalul vinde actori renumiți. Este la fel ca și la filme. Lumea merge să vadă un film cu Tom Hardy pentru că are garanția oferită de un actor bun. Știi că și dacă filmul e prost când apare Tom Hardy ai ce vedea. Dacă l-ar filma ăia pe Tom Hardy cum se uită pe tavan cum se cacă muștele Tom Hardy ar face un rol frumos chiar și din asta.

Cam așa e și cu fotbalul. Sau era până acum. Pentru că personajele care făceau legea se pierd tot mai mult și la echipele de club. Messi nu a mai fost Mesia salvatorul când echipa lui era eliminata din Liga Campionilor de AS Roma după un 4-1 în tur. Realul a avut nevoie de un ajutor masiv din partea arbitrilor pentru că Ronaldo a contribuit tot mai puțin la succesul Realului. Idolii unei generații au îmbătrânit așa cum îmbătrânește orice om și au ajuns la vârsta pensionării.

Glorii, glorii aleluia Brazilia salvează mondialul

Idolii au plecat sau s-au stins și pentru că nu vin alții din spate. Neymar e un copil răzgâiat care nu a oferit niciodată ce a oferit Messi sau Ronaldo. Și nici nu va putea oferi vreodată așa ceva. Asta înseamnă că el nu poate fi un idol adevărat niciodată. Nu are nici o reputație prea bună având în vedere caracterul lui de prefăcut și cerșetor. Mereu vrea ca arbitrul să-i dea ceva, o bomboană, un penalty, un os de ros.

Totuși Brazilia până la acest moment a fost singura echipă care a arătat bine din faza grupelor până în sferturi. Croația a dezamăgit, la fel și Belgia, mai sunt ceva speranțe la Uruguay sau Columbia care din păcate stau în unul sau doi oameni. Brazilia în schimb e o echipă bine sudată, știe jocul în toate compartimentele. Are o apărare solidă și un portar bun.

Mijlocul și atacul Braziliei nu au fost niciodată o problemă. Mai mult Brazilia ar putea să lanseze la apă un nou idol, Coutinho. Și toți microbiștii retardați care au râs că vai de mine Liverpool a ajuns în finala și Coutinho cu noua lui echipă nu au ajuns acolo, ar putea să-și ia o palmă. Evident nu vor recunoaște dar noi știm cum stă treaba. Să nu uităm că Liverpool s-au făcut de râs în finală mai rău decât Dăncilă când bate câmpii.

Doi zece test

Dacă mâine ar juca Brazilia împotriva oricărei echipe rămasă în lupta pentru trofeu la campionatul mondial, orice om sănătos ar trebui să vadă Brazilia ca favorită. Ar putea fi test la spitalul de nebuni. Test Principal: ”Mâine joacă Brazilia cu Anglia. Domnu’ Gigel ați văzut fotbal în ultimii ani? OK. Pe cine vedeți favorit?” Dacă răspunsul e Anglia omul poate fi băgat liniștit la balamuc.

Anglia nu a jucat niciodată fotbal. Ei se laudă că au inventat fotbalul dar de fapt au inventat rugby-ul. Că de aia joacă fotbalul ca pe rugby. Aruncă mingea în careu și speră că se va face grămadă și din grămadă în haosul ăla va ieși cumva un gol.

Ideea e simplă Brazilia nu are rival la acest campionat mondial. Să sperăm ca arbitrii nu vor face gafe majore la care să refuze VAR și să câștige titlul o echipă de schiori precum Rusia.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.