Acasă Pareri abstracte Pamflete Nesimțita Serena

Nesimțita Serena

0
Nesimțita Serena
Nesimtirea in carne si oase

Final trist dar meritat pentru prima dopată a planetei

Serena Williams se află pe drumul spre pensionare. Mâine poimâine își bagă actele de pensie. Totuși a ținut să iasă cu un gest care ilustrează nesimțirea ce a caracterizat-o de a lungul carierei.

De ce final?

Pentru că tenisul Serenei arată tot mai prost. Dacă anul trecut reușea să ajungă în finale de grand Slam dar nu reușea să le câștige, anul ăsta nici nu mai ajunge în finale. Se uită deja la ele cu binoclul. Finalul ei este aproape și ultimele ei boacăne vor ”încununa” o carieră de infractoare sportivă cu veleități de cocălară.

Serena, o pată urâtă pe onoarea feminismului

Serena s-a declarat de multe ori o mare feministă. Ba chiar mai mult a pus unele gesturi extrem de urâte ale ei pe seama feminismului. Din păcate ea a fost feministă doar când a avut nevoie de o scuză stupidă. Mai ales dacă persoana care stătea în calea infracțiunilor ei era un bărbat.

Bietul Thiem

De această dată victima Serenei este austriacul Dominic Thiem. El este nenorocitul misogin care a îndrăznit să își țină conferință de presă într-o sală de la Roland Garros. Nu știa bietul tăntălău că toate sălile sunt proprietatea Serenei care este de altfel și o femeie. Atenție, nu orice femeie, o feministă.

Cu certitudine bietul Dominic a învățat o lecție valoroasă. Să nu se pună cu muricanii ca ei au zero respect pentru oricine nu e murican. Aia cu femeia e o glumă proastă pentru că dacă era Halep în locul lui Thiem, sigur și ea era scoasă din sala de conferințe. Mai ales că e româncă, poate ieșea și mai prost.

Serena și-a făcut-o cu mâna ei

Revenind la modul serios, această situație nu dă bine deloc pe imaginea Serenei. Pe internet oricine nu e murican sau fan Serena, din ăla până în pânzele albe, are ceva de spus contra ei. S-a ajuns până la cele mai urâte remarci rasiste împotriva ei. E suficient să deschizi o pagina pe una din rețlele principale de socializare să te convingi de asta.

Concidență sau nu, acest gest vine la mai puțin de un an de la ultimul ei gest feminist din finala de la US Open unde a făcut un adevărat circ deși nu avea dreptate. Este foarte bine că iese astfel din scenă. Sper să mai facă un gest similar să ne-o amintim exact așa cum merită.

Pe când și niște dezvăluiri despre dopaj?

S-a întâmplat evident în alte sporturi ca la un moment dat să se afle peste ani că X-ulescu se dopa și să-i fie luate trofeele înapoi. După cum știm în tenis nu se întâmplă așa ceva. Agassi a recunoscut în cartea lui că a consumat substanțe interzise dar cu toate astea nu a pățit nimic. Totuși ar fi bine ca la un moment dat să fie recunoscut oficial dopajul Serenei.

Spun să fie recunoscut pentru că se știe, oricine are un dram de creier rămas e conștient că Serena s-a dopat toată cariera ei în draci cu acordul tacit al celor ce conduc tenisul mondial. Evident când ești murican faci războaie unde vrei, omori pe cine vrei și sportivii tăi se dopează cât vor pentru că Murica își permite să își bată joc pe față de restul lumii.

Americanofobie sau realitate?

Problema muricanilor nu este faptul ca Serena suferă de o lipsă totală de educație ci mai mult faptul că ei se aliază de partea ei. La US Open deși Serena a făcut-o lată în stil mare, a fost suținută de conaționalii ei. Acum din nou apare Whoopi Goldberg să îi ia apărarea Serenei și să arate și ea o nouă față a nesimțirii și ignoranței.

Whoopi ignoranta

A venit cu o declarație direct de la coada vacii. Ca și cum aș începe eu să vorbesc despre fotbal american. Instant le-aș zice la toți că nu o auzit nici Dracu de nici unul din ei pentru că evident eu nu am auzit de nici unul din ei.

Logic, dacă nu mă uit la sportul ăla, nu? Așa e și Whoopi, nu a văzut tenis în viața ei dar a auzit că Serena are probleme și e femeie, e muricancă și e neagră. Instant a sărit în apărarea ei, evident atâta cât a dus-o capul. Și se pare că nu o duce prea mult.

Fără scuze, sunt Serena și fac ce vreau eu

Serena nu și-a cerut scuze nici o clipă. Chiar dacă s-a spus că e vina organizatorilor Serena nu a venit cu o declarație oficială în care să prezinte niște scuze. Asta dovedește clar cine e vinovat în toată povestea asta. De altfel de-a lungul timpului Serena nu a încercat nici să închidă în vreun fel gura celor care o acuză de dopaj. S-a mulțumit cu faptul ca e scutită de prietenii ei din comisiile anti-doping.

La mai multe!

Personal sper să mai calce pe bec cât mai des înainte să se retragă. Ar fi doar karma care nu o lasă să iasă din scenă cu o imagine bună dar falsă. Karma vrea ca Serena să iasă din scenă cu adevărata ei față.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.