Mulțumim Simona Halep

0
254

Nu, nu sunt surd, nici orb sau masochist. Știu că Simona a pierdut la Roland Garros și nu mă bucur din cauza asta. Nici măcar nu ne-a oferit consolarea de a fi pierdut în fața unei adversare redutabile dar totuși să ne amintim unde era tenisul românesc fără Simona Halep

În urmă cu doar câțiva ani

Cea mai bună jucătoare a României era Sorana Cîrstea. Nu zic că nu a fost o jucătoare bună dar nu a reușit nici o dată să atingă culmile pe care s-a urcat Simona. Nici măcar nu a reușit să viseze la locul 1 în ierarhia WTA.

Finală de Grand Slam? Vise taică, vise. Rezultatul vieții ei a fost un sfert de finală la Roland Garros. O mai aveam pe Irina begu. Dar cred că cel mai remarcabil meci al Irinucăi a fost înfrângerea incredibilă de la 6-0 în tie-break cu Schiavone. FED Cup? Acolo nici nu existam. Ce sferturi sau semifinale. Eram în grupa fraierelor.

Nici nu visam

Dacă ne-ar fi întrebat cineva atunci când va ajunge o româncă numărul unu mondial am fi râs. Dacă ne-ar fi întrebat când va ajunge să câștige un trofeu de Grand Slam, asemenea. Marea performanță pentru tenisul românesc nu se întrezărea nici în cele mai frumoase vise ale noastre.

Dar suntem români

Da, pentru că de aia când avem ceva nu vrem să îl apreciem. De aia spunem tot felul de chestii despre valorile noastre. Unii au criticat-o pe Cristina Neagu că a cerut un salariu care e un sfert din cât merită, sau chiar mai puțin. De Ana-Maria Brânză nici nu au auzit mulți.

Acuma despre Simona Halep ce se spune? Nimic altceva decât trofeul de Grand Slam nu e acceptabil. Nu e numărul unu mondial? La gunoi cu ea. Să recunoaștem e foarte mișto acolo unde e și ce face ea ne face cel puțin așa puțin să nu ne simțim chiar ca ultima națiune. Să simțim că și la noi se poate ceva bun. Dar e greu să vezi pădurea când te uiți doar la copaci.

Nu s-a terminat tenisul la Roland Garros 2019

 Simona Halep nu a atins încă vârsta de 30 de ani, mai are timp să câștige turnee importante. Și poate că la urma urmei e mai bine că a pierdut la Roland Garros. E posibil să își fi canalizat toate așteptările ei în jurul acestui turneu unde avea mereu cele mai mari așteptări.

Acuma poate că va gândi puțin altfel despre toate turneele. Și eu cred că are șanse foarte mari și la Wimbledon sau US Open. Mai ales că prima dopată a lumii e terminată. Povestea nu s-a terminat. Urmează Wimbledon și o nouă șansă pentru Simona să pună un trofeu de Grand Slam în vitrină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.