Miki, Viki, Piki Buzărnescu, fata pompierului Popescu

3
2020

Mai nou nu ne mai place limba română, mai toți sunt boss, jmeker, putike, jukarime, Piți, Viki, Miki și altele. Mai erau acum câțiva ani doi potlogari la TVR 1 care-și spuneau Miki și Viki. Panarame absolute care se legau cumva de sport să se afle și ei în treabă.

Miki Viki

Are 130 de ani și a câștigat un turneu cu adversare expirate, tot felul de necunoscute. Nici Dracu’ nu a auzit de bombele alea de jucătoare și una din ele accidentată.

Asta nu e neapărat din vina ei. Tenisul obosit al zilelor noastre nu prea există. Dacă ar exista, nici Halep nu ar însemna mare lucru. Să ne amintim vremurile în care se duelau Kuznetsova, Petrova, Henin, Mauresmo, Sharapova, Clijsters, Hingis. Atunci se juca tenis la fete, nu acum.

Pompierul Popescu

Pompierul Popescu e un amic simpatic care știe multe povești senzaționale. Problema e că se agită ca Pepsi pentru nimic. Îmi amintesc în urmă cu mulți ani un articol al unui pompier Popescu despre Vasile Miriuță. Că cică vezi Doamne ce mare jucător e și ce minuni face și ăștia nu îl cheamă ăștia la națională. Omul era o totală prăpastie, atâta că juca în Germania.

Acuma pompierul Popescu se agită despre Miki Viki Buzărnescu. Ieri s-a accidentat și românii nu mai dorm noaptea. Ei nu au ce mânca și ii plâng ei de milă, când pechineza Miki încasează sute de mii de euro la un singur turneu.

E mișto ce a făcut Miki Biți dar nu chiar atât de senzațional cum vrea pompierul Popescu să pară. Turneele la care a ajuns ea departe sunt turnee la care jucătoarele mari nu participă. Toată arta unui pompier stă în abilitatea de a face un țânțar armăsar.

Miki se laudă că la un moment dat cică a avut ceva probleme fizice și se gândea să se lase de tenis. Acuma vezi Doamne cică ar fi înviat din morți. Și Miki cea înviată face minuni la turnee cu jucătoare slabe. Mare miracol.

O vedetă melodramatică

Da cam asta e noua ocupație a sportivelor moderne. Serena de fiecare dată când a avut o accidentare mai serioasă o dădea pe aia cu ”era să mor, jur. Să moară mama.” Acuma mai nou când nu o mai prea bagă lumea în seamă o dă pe aia cu ce mămică bengoasă e ea. Ce tragedie are ea ca sportivă și mămică.

Cică trebuie să se antreneze și să aibă grijă de copil. Păi și Davenport a făcut asta și nu a umplut ziarele cu plângerile lui Ieremia și cu cerșirea atenției cu orice preț. Dar Serena are o surioară în Românica. Mă rog făcut mai mult sau mai puțin artificial de presă pentru că și Miki are melodrama ei.

Ieri a contribuit și ea. Urla ca din gură de șarpe și se dădea de ceasul morții. De fapt a fost o nimica toată. O nenorocită de entorsă. S-a găsit și un vinovat. Cică arbitra trebuia să oprească meciul ca să nu se accidenteze Miki Piki.

Fata de fapt cerșea atenție. Sugerez să încerce cu un biberon. Dacă intră pe teren cu biberon în gură sau cu schiuri în picioare sigur captează atenția tuturor.  Doamne ce suferință, săraca fată. Săracă la cap.

Și Miki Piți era să moară

Păi da vedeți și ea a avut o accidentare și cică se gândea să se lase de sport. Așa și? Au fost unii care chiar s-au lăsat și povestea lor a fost cu adevărat dramatică. E o realitate că o accidentare te poate scoate din sport. Obișnuiește-te cu asta. Mare brânză că i s-a întâmplat și ei.

Acuma se bate monedă pe performanțele ei în contextul marilor ei accidentări. Păi ce să zică Rafa când îi cântau toți prohodul după problema la genunchi?

Miki Piki e foarte bună dar să nu exagerăm

Fata a câștigat un turneu, bravo ei. Mă bucur pentru ea. Totuși nu e Isus Christos al tenisului care a înviat din morți așa cum se exagerează. Înțeleg că dacă te uiți mult la sport, după Wimbledon și Campionatul Mondial e o perioadă mai seacă. Nu sunt multe de văzut sau de povestit și atunci bagi mare cu o banalitate. Dar totuși, să fim serioși.

Hai să ne gândim doar că și Halep făcea miracole la turnee mici. Până când performanțele ei au fost luate în serios de toate jucătoarele. Atunci a fost mai greu. A ajuns la turnee de Grand Slam și s-a chinuit serios să câștige unul.

Aseară pompierul Popescu s-a întrebuințat serios. Vorbea de final de carieră, conspirații, blesteme demonice, extratereștrii răuvoitori, nebunii. Apoi a urmat unde ar fi ajuns dacă nu era această blestemată de accidentare. Să mori tu mai pompierule?

Urmează US Open și rămâne să vedem acolo dacă Miki Piki  e cu adevărat o jucătoare mare. Acolo se vede adevărata valoare pentru că la un Grand Slam nu se joacă pe nasturi. Sunt bani mulți și puncte multe.

3 COMENTARII

  1. Text stric la repezeala cu multe lacune,greseli….Se simt din start subiectivismul si ura fata de anumite jucatoare(si nu ma refer la romance)
    Nu asa se face!
    parerea mea e ca ar trebui sa renunti la asta.Poate ai impresia ca esti amuzant sau ca ai ceva de zis, dar nu e asa…..E fumat modul asta de a scrie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.