Luptă ascuțită la vârf între FCSB și Dinamo

0
72

FCSB a pierdut cu scorul de 4-0 cu Gaz Metan Mediaș. Dacă întorci clasamentul cu susul în jos într-adevăr avem o luptă strânsă între FCSB și Dinamo pentru supremație. Din păcate pentru FCSB și Dinamo, clasamentul nu e cu susul în jos.

Cât de jos mai poate să meargă ciobanul?

Dacă ne gândim că ultimul titlu pentru FCSB a venit într-un sezon în care Becali a fost pe la pușcărie știm cine e de vină pentru clasarea mirifică a FCSB-ului. Și Becali nu are de gând să se potolească. A spus că se va comporta în continuare ca un patron. Adică mai pe românește se va comporta ca un cioban.

Măcar la demiterea lui Bogdan Andone s-au dat cărțile pe față și ambele părți au recunoscut ca Becali antrenează de fapt la FCSB. Acest lucru a făcut ca toți antrenorii să fugă de FCSB și de Becali ca de ciumă. Nici măcar însuși Domnu’ Dracu’ nu vrea să mai antreneze la FCSB.

Cu Dumnezeu înainte spre ultimul loc

Totuși s-a găsit un pârlit credincios să vină la FCSB. A venit Bogdan Vintilă. Având în vedere CV-ul lui ar fi greu de înțeles de ce a fost angajat. Dar când ne uităm la răspunsul pe care l-a dat când a fost întrebat cât va sta la FCSB (”Cât vrea bunul Dumneze”) lucrurile se limpezesc.

Becali l-a adus și pe Tudor, un pustnic care combina credin’a cre;tin[ ortodoxa cu teorii conspiraționiste. Nu ar fi de mirare ca într-o zi Tudor să facă vreo crimă abominabilă din ordinul lui Dumnezeu. Practic Becali se înconjoară de oameni cu cât mai ciudați posibil. Important e să îl adore pe ”bunul” Dumnezeu în ritul creștin ortodox.

Orătănii sau jucători, tot un Drac

Recent Becali a declarat că-i vrea pe Rus și pe Pașcanu să-i aibă în curte să-i crească. Așa ca și cum ai avea niște găini la care le arunci seara o mână de porumb și cresc ele mari și frumoase. Să-l anunțe cineva pe Becali că găinile și fotbaliști nu joacă în aceeași ligă.

Norocul patronul Ligii I din România

Tot mai des jucătorii și antrenorii din liga întâi invocă norocul. Așa a făcut și Bogdan Vintilă la finalul partidei cu Gazul. Ăia au avut noroc. Dan Petrescu vrea să aibă noroc în partidele din Europa League, aceeași poveste o recită și jucătorii lui, vezi Păun.

Deci echipele din Liga I joacă barbut. Măcar Craiova a făcut cea mai inspirată mutare și l-au luat pe Victor Pițurcă un tip renumit pentru metodele lui de a trișa la jocurile de noroc. Dacă e să fie despre noroc vă arată nea Piți cum se face.

Dinamo niște orfani

La Dinamo e de înțeles situația la nivelul conducerii e extrem de dubioasă. Negoiță vrea să scape de echipă cu orice preț. Azi vine Tanda, mâine vine Manda și Dinamo e tot fără patron. Practic e o echipă orfană și de tată și de mamă. Ce să vrei de la ei, mai vine și Țiriac și face mișto de ei ca poate obțin scorul de 30-0 din tenis,  râsu’ plânsu’.

Becali vrea o confruntare cu Steaua

Da cam ăsta pare să fie planul lui. Să ajungă la o confruntare cu Steaua. Și dacă Steaua nu poate să vină în Liga I merge el la ei în ce Ligă or fi. În plus ar putea ca FCSB, Steaua și Dinamo să facă niște derby-uri ca pe vremuri în ligile inferioare unde mai joacă și Rapidul. Ca pe vremuri.

Acuma fără să glumim la cum arată FCSB și la ce spune Becali nu au cum să evite retrogradarea. Pur și simplu lui Becali trebuie să-i vină mintea la cap și să lase antrenorii să-și facă treaba.

Urmează Guimaraes pentru FCSB

FCSB are o deplasare în Portugalia pentru calificarea în grupele Europa League. Nici nu știu dacă să le ținem pumnii sau să sperăm că bat portughezii și nu ne facem de râs pe acolo cu ciobanul. Teoretic orice echipă românească ajunge în competițiile Europene ajută coeficientul nostru.

Dar după ultimele rezultate va fi foarte greu din toate punctele de vedere. În special moralul și încrederea jucătorilor trebuie să fie foarte jos, undeva sub nivelul mării. Rămâne de văzut. Cum ziceau și alții suntem cam la mâna norocului că fotbal nu mai jucăm demult.

Mâine urmează să vedem meciul celor de la Dinamo cu Hermannstadt. Dacă Dinamo câștigă, FCSB va ajunge pe ultimul loc. Emoții mari pentru FCSB în ce privește lupta pentru ultimul loc de la coada clasamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.