Liga Campionilor cu meciuri de Liga Europa

0
258

Ajax Amsterdam – AEK Atena 3-0

La Amsterdam s-a disputat primul meci al zilei. Ajax în căutarea gloriei din vremurile de demult, întâlnea campioana Greciei. AEK care revenea după niște ani mai dificili în care a fost și prin Liga a 2-a. Ajax se impune lejer, dublă Tagliafico și un gol van den Beek.

Un meci fără prea mult istoric, Ajax câștigă cele 3 puncte și e în grafic în lupta pentru locul 2 cu Benfica. Pe scurt Ajax a băgat o amestecărută de copii copaci și măgari bătrâni gen Huntellar sau Blind. Mai sunt vreo 2 pe lângă ei. AEK sunt o echipă necunoscută cu jucători necunoscuți. Nu e mare brânză de capul lor.

Shakhtar – Hoffenheim 2-2

De la aceeași oră cu Ajax – AEK s-a desfășurat și Shakhtar – Hoffenheim. Meci spectaculos, nemții fiind aproape de o victorie foarte importantă care le-ar fi dat speranțe pentru un loc 2 în această grupă, în care inițial se credea doar City va conta.

Etapa următoare Shakhtar va merge în deplasare la Lyon în timp ce Hoffenheim va juca acasă cu City. Meciuri foarte interesante la cum e situația momentan în grupă. Dincâte sunt interesante doar pentru că City a dat cu mucii în fasole. Echipele din această grupă sunt praf și pulbere. Dacă au meci cu Juve, cu Real Madrid sau cu Barcelona iau de la 4 în sus.

Benfica – Bayern 0-2

Bayern a jucat pragmatic, la rezultat, fără posesie multă și inutilă sau alte brizbizuri. 3-4 ocazii, 2 goluri, ura și la gara. 3 puncte din deplasare și nemții își arată seriozitatea. De remarcat Renato Sanches marchează împortiva fostei echipe.

Meci bun făcut și de J. Rodriguez care a dat centrarea la golul 2. Robben de asemenea un meci bun, mai ales la cei 140 de ani ai săi, chiar bine. Cu această înfrângere acasă, Benfica rămâne se lupte cu Ajax pentru locul 2. Etapa următoare Ajax se deplasează la Munchen în timp ce Benfica merge la Atena.

Manchester City – Lyon 1-2

Bomba zilei a venit de unde erau așteptările cele mai mici. După acest început de sezon, toată lumea se aștepta la un o victorie facilă pentru City. Meci acasă, împotriva unei echipe cam fără apărare și fără atac, în acest început de sezon.

Dar fără De Bruyne, cu Mahrez și Aguero pe banca, City a început slab de tot. Parcă avea frâna de mână trasă și motorul era gripat. David Silva a cam ajuns la bătrânețe, constant lipsit de inspirație.

Fekir și Cornet s-au cam distrat cu apărarea celor de la City. Pe lângă cele 2 goluri a mai fost o bară și vreo 2-3 incursiuni foarte periculoase, majoritatea prin acțiuni personale ale celor 2. Când s-a îngroșat gluma, s-a trezit și Guardiola. L-a introdus pe Sane, apoi pe Aguero și apoi pe Mahrez.

Dar era deja cam târziu, au marcat un gol și cam aia a fost. 3 puncte pierdute acasă și sezonul nu începe bine pentru Guardiola. Pas greșit în campionat la nime’n drum, pas greșit în Champions League. Nasol. Avea toate atuurile pentru un sezon de excepție.

Echipa omogenă, jucători de valoare, a primit intariri exact unde avea nevoie, nu are nici o scuză nu câștige campionatul și ajungă măcar în semifinale de Champions League. Omul a crezut că poate juca în Liga Campionilor cu rezervele.

vedem dacă va reuși redreseze echipa pe parcurs. Despre Lyon nu sunt multe de spus, bravo lor, au jucat exact ce trebuia, 3 puncte în deplasare la City, e un avantaj imens în lupta pentru calificare.

Plzen – ȚSKA Moscova 2-2

Meci de umplutură, o zicem pe aia dreaptă. ȚSKA Moscova nu mai e demult o echipă care pună mari probleme echipelor de talie. Plzen, altă echipa care e acolo dea la număr. Meci spectaculos, penalty târziu în meci, gol anulat pe final.

Frumos de privit, din câte era miercuri seară și nu joi seară, dar mai nou se cam confundă cele 2 competiții europene, multe meciuri de Europa League în Champions League. fie mai puțină confuzie, au pus aibă și aceleași ore de disputare, bravo UEFA, știați voi ceva când ați luat decizia asta.

Real Madrid – AS Roma 3-0

La Madrid există viață și după Ronaldo, lucrurile intră încet încet pe făgașul obișnuit. Victorii entuziasmante în campionat, urmate de câte un egal sec în deplasare, urmate de victorii entuziasmante în Champions League. Nimic nou.

AS Roma continuă începutul dezastruos de sezon. După gafele și meciurile proaste din campionat, pleacă cu 3 luate și de la Madrid. Bale și Isco ies la rampă, goluri și acțiuni frumoase. Un meci frumos de privit, 3 puncte exact după calcule pentru Real care își va face antrenamentele în această grupa cu Roma, ȚSKA Moscova și Plzen.

Valencia – Juventus 0-2

O victorie după așteptări cu o desfășurare total neașteptată. Arbitrul a fost actorul principal, 3 penalty-uri și 1 cartonaș roșu. Cartonaș roșu foarte discutabil, arbitrul de linie părea foarte convins în dialogul cu centralul, dar reluările ne arată o eliminare cel puțin discutabilă. Detalii despre acest meci aici.

Young Boys – Manchester United 0-3

Băieții tineri, au fost puțin prea tineri și au rămas cu 3 luate de la United. Pogba în formă de zile mari, probabil a crezut e Crăciunul sau ceva, joacă așa doar de 2 ori pe an, de Paști și de Crăciun. 1 gol frumos, 1 gol din penalty precum și o pasă de gol. Mourinho câștigă puțină liniște cu această victorie dar și niște puncte importante, din deplasare.

Ronaldo și Guardiola perdanții serii

A fost o seară frumoasă, goluri frumoase și cu puține surprize. Guardiola rămâne fraierul serii. Cristiano Ronaldo a luat țeapa serii, toată lumea aștepta o replică la hattrick-ul lui Messi. Nu doar nu a reușit ofere o replică, dar va lipsi cel puțin 2 etape(cel mai probabil 3) deci intreul sezon va fi afectat de această eliminare.

Fără golurile din grupe, și fără 3-4 meciuri în grupe, cam greu mai câștigi titlul de golgheter. Felicitări și arbitrului Brych, ne-a reamintit de ce avem nevoie de VAR și arbitraj ajutat de tehnologie.

Desigur, un VAR serios, nu gluma de la mondiale, unde niște africani chiori se uitau la monitoare și dacă vedeau ceva se reanaliza faza, altfel nu, și uite așa cu tot cu tehnologie au trecut tot felul de decizii dubioase mai departe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.