Hagi – Prinț și cerșetor

0
144

Gheorghe Hagi a fost, la viața lui, regele fotbalului românesc. Ulterior regele a avut un copil, iar Hagi și-ar fi dorit ca acesta să-i calce pe urme și să fie prințul fotbalului românesc. Dar a ajuns doar un cerșetor, cu pretenții de prințișor.

Regele Hagi și-a dat sufletul să-și facă fiul prinț

O dată cu terminarea carierei de jucător s-a terminat și cariera de rege a lui Hagi. A trecut la munca de antrenor. Dar cred că ceea ce l-a motivat cel mai mult pe Hagi a fost de fapt fiul său. De dragul fiului său, regele Hagi a dat jos haina de rege și a pus mâna pe mistrie și ciocan să-i clădească un viitor în fotbal, fiului său.

Pentru acest obiectiv Hagi a fost dispus să-și cheltuiască averea agonisită cu greu prin muncă. A construit nu un club, o academie, pentru fiul său. A adunat copii în jurul fiului său. Apoi a pus la bătaie renumele său, cunoștințele lui, tot ce a avut. Nu a făcut rabat la nimic.

Regele Hagi a devenit cerșetor pentru fiul său

Gică spera ca Ianis să devină, sau să fie, un talent precoce. De aceea și-a trimis fiul la o vârstă fragedă în Italia. Fiul însă nu a confirmat. Și-a adus fiul înapoi în țară la academia construită după numărul de la hainele fiului său.

Alternativa pentru Ianis ar fi fost să meargă în serie B unde s-au călit și au crescut mulți mari fotbaliști ai Italiei. Dar tatăl Hagi a fost mult prea orgolios. În același timp părerile lui Gică erau complet rupte de realitate. Refuza să vadă că fiul lui nu e la un nivel decent pentru serie A.

Începutul cerșetoriei regelui

Hagi și-a început cariera de cerșetor dintr-o dragoste nebună pentru fiul său. El vedea în fiul său reîncarnarea sa. Credea că fiul său joacă exact ca el. El însă era departe de realitate. Fiul său era un zero talent. Hagi a atacat dur conducerea Fiorentinei și a început să cerșească minute de joc pentru fiul său.

După Gheorghe Hagi, motivul pentru care Ianis nu juca, era faptul că e român. Hai să ne gândim un pic că oamenii și nu ca idioții. Orice antrenor trimite o echipă în teren ca să câștige. Dacă echipa pierde, antrenorul este demis. Cred că orice antrenor l-ar băga în teren și pe Satana, dacă i-ar aduce victoria.

Cerșetoria a devenit mai apoi un obicei

Ulterior Hagi a început să cerșească locuri în cupele Europene. Că cică, locurile alea sunt ale noastre. Am fost dați afară din pix. De fapt s-a schimbat sistemul. S-a trecut la un sistem cu grupe, mult mai spectaculos. Mai mult decât atât s-a dat o șansă bună și echipelor slabe, în detrimentul spectacolului.

Dar la Hagi nu îi ajunge niciodată cât cerșește. Cerșetoria a devenit un drog pentru el. Pentru că modul în care a continuat să își susțină fiul a avut la bază tot cerșetoria.

Cerșind la Genk și Rangers

Genk

Ianis a fost dus cu surle și trâmbe la Genk. Tata Hagi a avut grijă să îi facă un contract bun, cu cerințe, clauze, etc. Un contract cum alți tineri de vârsta lui nici nu visează. La Genk, însă, Ianis nu a confirmat. Și tata Hagi s-a activat din nou și a pornit cu cerșetoria.

Rangers

Ianis a ajuns la Rangers. Prezentarea lui a inclus numele tatălui său. Atât de mult s-a uzat cerșetorul tată pentru a-și face fiul, non-talent, fotbalist. Evident, când efortul pentru a-și scoate în față fiul a devenit suprauman, prima care a suferit a fost echipa și academia regelui cerșetor, Viitorul.

Ianis, un cerșetor get-beget

Cuvintele pot părea dure, dar nu sunt. Sunt chiar blânde. Să ne gândim la ce avantaje și cât ajutor a avut Hagi încă de când era mic copil. A fost dus de tatăl său pe marile stadioane de când era o mogâldeață. A fost împins în față mereu. A beneficiat de cele mai bune sfaturi. Oricare alt copil în situația lui ar fi devenit un fotbalist decent.

Probleme? hai iarăși cu cerșeala.

Ca urmare a luptei aprige pentru ca fiul lui să joace în străinătate, echipa lui Gică Hagi a ajuns în play-out în loc de play-off. Și cum s-a gândit Hagi că ar trebui rezolvată situația? Simplu, mai cerșim un pic. Păi știți voi ceva? Ar fi trebuit să fie 18 echipe, nu 14.

Seamănă cu ceva cunoscut? Păi da, e ca și faza cu Europa. Zicea cerșetorul că noi ar trebui să fim acolo din pix, că noi suntem cocălarii, jmenarii. De ce să ne merităm noi locul acolo? Vă recomand să faceți un mic exercițiu înainte de a debita orice gânduri năstrușnice.

Deșteaptă-te române

Puneți televizorul pe orice meci din România, cel mai bun la care vă puteți gândi. Apoi mutați rapid pe orice meci din serie A, ca să nu alegem un campionat mare. Am pățit asta din întâmplare. Diferența e uriașă. Și atunci oare ce merităm noi cu adevărat? NU ar fi mai normal să muncim întâi să jucăm la nivelul cerut în Europa?

”Stop cerșetoriei. Banii tăi nu-i ajuta.”

Așa spun semnele amplasate in diverse locuri prin orașe. Și este adevărat, cerșetoria nu este un sport benefic. Și banii primiți din cerșetorie nu ajută. Hai să punem puțin osul cu toții. Să ieșim la o miuță în fața blocului. Ajută mai mult decât o petiție la UEFA.

Fiecare poate face ceva, care deși pare mic e un mare ajutor pentru sport. Și faptul că mergi să practici ca amator, orice sport, e un mare ajutor pentru sport în general.

Hai, la muncă, nu la întins mâna. NU urmați exemplul regelui devenit cerșetor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.