Acasă Pareri abstracte Pamflete FIA confirmă: fani Hamilton până la moarte

FIA confirmă: fani Hamilton până la moarte

1
FIA confirmă: fani Hamilton până la moarte

Hamilton a câștigat cursa din Canada după o decizie controversată a comisarilor de cursă.

Prima cursă decentă făcută de Ferrari

După mii de ani în care Ferrari au fost sub nivelul mării, au reușit și ei să facă o cursă de Doamne ajută. După cum i-a bătut și Jenson Button obrazul lui Vettel după calificări, erau 17 curse fără pole position pentru Vettel.

Surprinzător sau nu Vettel a reușit să ia startul și să stea de bine de rău în fața lui Hamilton. Spun de bine de rău pentru că el trebuia să pună secunde între el și Hamilton. Nu a făcut asta. Așa că s-a ales cu o cursă cu inima în dinți cu Hamilton suflându-i în ceafă de la primul până la ultimul viraj.

Greșește Vettel și comisarii o fac lată

Vettel a greșit, a ratat un viraj și a ieșit pe pășune. După care nu a mai putut controla monopostul și de pe pășune s-a trezit în fața lui Hamilton. Evident Hamilton a trebuit să frâneze. Practic Vettel nu a avut ce face în situația respectivă. Totuși comisarii au decis să îl penalizeze pe Vettel.

Problema lui Vettel

Adevărul e că Vettel a greșit, a ratat virajul și de acolo a pornit totul. Dacă nu greșea Vettel comisarii erau OK. Vettel se pare că are o problemă când este sub presiune și asta nu e bine. Și nu e vorba doar de această cursă ci de tot sezonul.

În plus Vettel merge cam prost în ultima vreme. De mult timp nu i-a mai pus probleme lui Hamilton acuma îi mai și tremură mâna pe volan… nasol. Nu prea sunt multe motive pentru el să spere la titlu anul acesta. Dar totuși să te legi de Ferrari că au cel mai prost șef de cursă și că-s mai prost îmbrăcați e urât din partea lor.  

Comisarii de cursă, o glumă proastă

Comisarii de cursă au mai gafat de multe ori în favoarea celor de la Mercedes. Dar de data asta și-au cam dat arama pe față. Probabil a fost o decizie luată la nervi. Comisarii vedeau cum Vettel stă în fața lui Hamilton și favoritul lor nu reușește să îl depășească pe Vettel. Acuma și-au pus în cap o mare parte din fanii F1.

Se pare că ei și-au împărțit favoriții. Probabil planul este ca Hamilton să îl ajungă pe Schumacher. Poate chiar să îl și depășească. Nu știm cine ce planuri are la conducerea FIA dar e clar că oamenii ăia au o listă de obiective de atins. Problema lor e că nu era nevoie de mârlănia asta. Mercedes oricum erau mari favoriți și pe cai mari.

De ce să îi mai ajuți? Ferrari sunt vai de mama lor? De ce să mai dai și tu în ei? Probabil comisarii de cursă s-au simțit cam nebăgați în seamă și au găsit soluția, dacă nu poți să ieși în față cu ceva genial ieși cu o prostie. Vorba aia, nu este reclamă bună sau proastă, este doar reclamă.

E doar începutul

Urmează cursa din Franța unde știm cine va câștiga, Lewis Hamilton. Dacă face cineva pe nebunul vor rezolva comisarii de cursă problema așa cum le-a lăsat Charlie Whiting cu limbă de moarte.

Comentarii cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. F1 nu va mai fi niciodata asa cum era pe vremea lui Senna sau Schumacher..ca si la alte sporturi si aici interesele sunt prea mari ca sa castige unii sau altii….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.