Fanii lui Federer si Nadal tremură

0
129

Novak Djokovic a reușit să se impună în finala turneului de la Melbourne după o finală extrem de frumoasă și spectaculoasă.

O finală de poveste

Spre deosebire de finala fetelor plină de greșeli, la băieți am avut o finală pe muchie de cuțit. Am avut lovituri spectaculoase pe linie. Decizii la limită și puncte în care fiecare minge în parte a avut ceva special și deosebit. A avut printre altele și răsturnări de situație, loviturile au fost foarte aspre. A fost ceva de neuitat. Deși a fost un meci lung, spectacolul a fost total in fiecare secundă în parte.

Al 17-lea trofeu de Grand Slam pentru Nole

Calculele sunt simple. Rafa are 19 trofee, Federer are 20 și Nole 17. La cum arată situația, șansele ca Roger să mai cucerească vreun trofeu de Grand Slam sunt mici. Rafa mai are șanse doar la Roland Garros. Novak are șanse foarte mari să mai cucerească cel puțin vreo două trofee la Wimbledon și măcar unul la US Open și/sau Australian Open.

Cel puțin teoretic Nole e în cărți pentru a ajunge la egalitate cu Federer și Rafa, sau chiar să îi depășească. Și Rafa și Federer au arătat destul de prost la acest turneu.

Federer a luat-o pe arătură rău

Din păcate Federer nu stă bine nici cu capul. A zis că actualul Federer ar bate fără drept de apel versiunea lui mai tânără. Omul a prostit de bătrânețe pur și simplu. Oricând îmi pun un meci din tinerețile lui Federer și mă delectează mult mai mult decât ce joacă el acum.

E suficient să ne uităm la backhand-ul lui Federer și putem să spunem doar atât: ”Ce ai fost și ce ai ajuns.” Foarte multe slice-uri pe backhand. E asemănător cu ce juca Gonzalez pe backhand. Și Fernando Gonzalez e unul din jucători despre care se spune că ar fi putut fi un jucător mare dacă nu ar fi avut un backhand de rahat.

Rafa se luptă

La ce au lucrat foarte mult cei trei mușchetari e serva. Nole și-a îmbunătățit foarte mult serva dar cred că cel mai mult a crescut nivelul la servă Rafael Nadal. A lucrat la asta de câțiva ani. Și oamenii lucrează la servă la bătrânețe că în tinerețe îi durea la patină de servă. Aveau alte arme.

Din păcate însă punctul forte al lui Nadal a scăzut dramatic, și acest punct forte e deplasarea. Dacă ne uităm la meciurile lui vechi, era în stare să returneze o minge în cel mai îndepărtat colț al terenului. Apoi reușea să ajungă la fileu fix pe cealaltă parte a terenului și să dea o lovitură direct câștigătoare. Acest lucru nu se mai întâmplă acum.

Nole ar putea da lovitura chiar anul acesta

Da, Nole ar putea să îl învingă pe Rafa pe zgură la Roland Garros și atunci cărțile ar fi făcute. Nole are un joc bun pe zgură. Și Rafa, dacă se descurcă tot mai greu cu deplasarea care a fost ani de zile punctul lui forte, va avea o problemă cu Nole. În plus lui Rafa nu-i mai ies loviturile lui din tinerețe. Spre exemplu, forehand-ul ăla banană sau lasso cum era numit, apare tot mai rar în execuțiile lui.

Noua generație stă în cur și paște iarbă

În afară de Thiem, noua generație nu mișcă în front. Iar Thiem a la apogeul carierei sale. Nu cred că poate juca mai bine decât cea ce joacă deja la momentul actual. El are nevoie ca actuala generație să scadă pentru ca el să poată veni în față. Și dacă Nole mai rezistă 2 ani. Atunci Thiem mai trebuie să aștepte doi ani.

Mulțumim Australian Open 2020

Tot ce am spus mai sus sunt păreri legate de viitor. Sunt lucruri extrase din jocurile de la Australian Open. Dar ce trebuie să nu uităm e că la masculin Australian Open ne-a oferit meciuri foarte bune, foarte frumoase. Băieții au făcut spectacol.

Și au demonstrat încă o dată dacă mai era nevoie că fetele nu merită premii egale. E o prostie inventată de noua generație de comuniști. Pentru meciurile frumoase de la băieți și mai ales pentru finala absolut fantastică putem să spunem doar: ”Mulțumim Australian Open 2020”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.