D-zeu vrea să moară Gigi Becali

0
121

FCSB a pierdut după ce robul Domnului Gigi Becali a declarat că dacă echipa lui pierde el se spânzură la mijlocul terenului. Interesant că domnului Becali nu i-a dat de bănuit faptul că echipa lui a pierdut.

A fost voia lui Dumnezeu

Atât declarația lui Becali cât și rezultatul partidei au fost voia Domnului cea măreață. Ca și argument asupra acestui lucru avem în Biblie exemplul lui David pe care Dumnezeu l-a împins să facă numărătoarea poporului care era un păcat înaintea Domnului.

După ce David a săvârșit acest păcat Domnul l-a trimis pe prorocul Gad să îi ofere lui David trei pedepse din care să-și aleagă una. Pentru cei care nu au citit Biblia, acest lucru este relatat în cartea lui Samuel capitolul 24.

Planul lui Dumnezeu pentru Becali

Planul era simplu. Dumnezeu l-a împins pe Becali să spună o prostie, că se spânzură dacă pierde echipa lui și apoi a avut grijă să piardă FCSB. Cum zice și Becali, totul e voia Domnului.

Acuma Dumnezeu și-a făcut partea lui, mai trebuia și Becali să își facă partea lui pe care însă nu și-a făcut-o până acuma. Dar mai sunt speranțe. Biblia ne învață că Domnul dă și voința și înfăptuirea. Fie mai este timp să își facă Becali partea, fie Domnul mai are răbdare cu el.

Păcatele lui Gigi Becali

Primul păcat al lui Becali este că se dă pe mâna Domnului. Când crezi în Dumnezeu și joci după regulile Lui trebuie să cunoști regulile lui și să știi cum îl faci pe Dumnezeu la bani mărunți. Becali nu se prea descurcă la faza asta. Și avem în țară preoți care joacă bine jocul ăsta har Domnului. Patriarhul Preafericit Daniel este primul exemplu care îmi vine în minte.

Al doilea păcat al lui Becali este mândria. Becali este un om mândru și fudul. Mereu apare la televizor și vorbește prostii cu găleata. Eu nu cred că Lui Dumnezeu îi place ce face el. Iată ce ne spune Sfânta Scriptură despre mândrie? ” Înaintea prăbușirii merge trufia și semeția înaintea căderii.” Pildele lui Solomon Capitolul 16:18

Mai mult de atât Dumnezeu urăște mândria. ”Frica de Dumnezeu este urgisirea răului. Mândria şi obrăznicia, calea răutății și gura cea aprigă le urăsc eu.”

Gigi Becali este un fariseu mândru

Gigi Becali se mândrea de sărbători cum merge el în discoteca Domnului, numită și biserică și cum dansează el cu inima acolo. Se compara cu mândrie cu cei care merg în cluburi și cu aroganță spunea că el a ales distracția mai mare. Că vezi Doamne ce om superior este el prin asta.

Eu nu cred că Domnului îi place aroganța lui Becali și felul de credincios pe care el îl promovează. La momentul actual este foarte clar că Dumnezeu este supărat pe Becali. Având in vedere că Biblia ne spune că prăbușirea merge înaintea căderii, domnul Becali ar putea da un nume nou echipei sale: FC Prăbușirea. Prin voia Domnului s-ar putea numi astfel.

Un păcătos prea mare?

Biblia spune că în mod normal Domnul nu dorește moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui cea rea. Dar cred că Becali a călcat prea mult pe bec și Dumnezeu s-a săturat să aștepte și să dorească întoarcerea lui Becali de la căile lui de fariseu mândru și arogant.

Noi nu putem decât să îi dorim Domnului Becali multă minte și înțelepciune de la Dumnezeu și să sperăm că Domnul Iisus nu e chiar atât de supărat pe el că altfel e bai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.