CSM București – Rostov Don 23-23 și de ce sportul românesc nu mai are șanse

0
52

CSM București a remizat 23-23 cu Rostov Don. Și deși scorul nu a fost un dezastru sunt alte semne care ne indică faptul că viitorul sportului românesc e pe butuci.

Un meci anost

Meciul nu a oferit cine știe ce spectacol handbalistic. Rostov Don au avut o singură jucătoare pe teren, Vyakhireva, care a marcat 12 goluri pentru echipa din Rostov. Rostov a avut tot timpul meciului un avantaj si merita să câștige. Dar au fost proaste și au gafat maxim pe final.

Când e vorba de două echipe care cel puțin teoretic visează minim la Final 4 și au ca obiectiv principal cucerirea titlului suprem în handbalul feminin, așteptările sunt altele. Nici una din echipe nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Meciul acesta a fost o pură pierdere de vreme.

Jurnaliștii români sapă groapa sportului românesc

Până nu demult am evitat să mă leg de jurnaliști. Dar deja ăștia întrec măsura. Cvijic joacă precum ultimul golan din cartier și primește o singură eliminare și după meci tu îi dai sus și tare cu arbitrii. Băi ești prost la cap?

La terminarea partidei jurnaliștii români îi dădeau în direct cu arbitrii. Mai rău de atâta la interviurile după meci ei le instigau pe jucătoare să se plângă de arbitraj deși acestea refuzau. Deci ideea ta e că jucătoarele trebuia să se uite la arbitrii nu la jocul lor. WOW. Cum ar zice Muricanul, ”just WOW”.

Cvijic trebuia să aibă roșu din primele 10 minute. Muntenegreanca are un adevărat cazier în urmă. Ea nu știe marca un singur gol dacă nu faultează. Să ne înțelegem, ea nu e vreo Heidi Loke care are și tehnică. Mesajul jurnaliștilor pentru echipa CSM-ului a fost, ”voi ați jucat ca și Dumnezeu când e El în formă maximă, arbitrii ăia v-au pus bețe în roate”. WOW, genial.

Ne uităm la arbitrii doar dacă pierdem NOI

Hai să presupunem că au avut dreptate deși a fost chiar invers. Arbitrii au tras clar cu CSM București. Dar să presupunem. Dacă ar fi fost așa și tu vrei arbitraje corecte, tu trebuie să declanșezi o cruciadă la nivel de competiție. În fiecare an Gyor e ajutată non-stop de arbitrii.

Fiecare finală fără excepție le este oferită cadou unguroaicelor de către arbitrii și totuși tu taci mâlc și nu zici nimic. Doar când pierzi TU un nenorocit de meci sari de cur în sus, ”huo, arbitrii”. Băi ej prost? Da ești, chiar foarte prost. Franța primește cadou finala campionatului European.

Tu zici ”o ce frumos a jucat Franța, bine că le-a bătut pe rusoaicele alea de care nu ne place nouă” pentru ca suntem proști și avem noi sechele de pe vremuri cu rușii. Dacă vrei corectitudine, trebuie să o vrei și să o ceri tot timpul și peste tot, nu doar când îți convine ție.

Sportul românesc, un măr putred

Dacă în fotbal avem un cancer la nivel mental, jurnaliștii români fac tot ce pot să îl răspândească și în alte sporturi. Nu era destul că în fotbal la fiecare meci avem infinitele meciuri de pe margine, hai să le băgăm și în handbal.

Pe lângă alte probleme mari

Parcă nu aveam destule probleme. Avem profesori de sport care nu cunosc bine regulamentele sportive. Am pățit-o chiar eu la școală. După ce am început să urmăresc sport la televizor sau să practic unele din ele în timpul liber, am avut o surpriză de proporții.

Antrenori de tenis care îți spun că nu ai nevoie de echipament. De ce să îți cumperi mingi noi? De ce să îți cumperi mașină de racordat rachete? De ce să îți cumperi o rachetă bună? Doamne ferește să dai banii pe un tun de mingi.

Mai avem și părinți care scot scutiri odraslelor să nu cumva să obosească pentru că scopul lor în viață e să învețe matematici și limbi. Doar e important să știi să dai limbi la șefi ca să promovezi. Avem și un CSM București mâncat de corupție și incompetență din toate părțile.

Și nu se mai opresc…

Și lista problemelor ar putea continua. Dar acuma mai vin nișe ciobani care-și spun jurnaliști și au grija să facă praf și ce a mai rămas. Merg și le spun la amețite: ”Hai măi găinilor că nu a fost așa rău, voi ați jucat bine. Arbitrii ăia răi au fost de vină.” Voi chiar nu aveți ce lucra? Vă plictisiți în halul ăsta?

Urmează meciul cu Lublin pe care CSM ar trebui să îl câștige lejer dar am așa o impresie că iară se va băga arbitrul cel rău și deși jocul CSM-ului va fi bun, nu vor câștiga. Băi arbitrule, ajută-le pe fetițele astea cuminți să câștige, nu vezi ce ochișori frumoși au?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − fifteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.