CSM București pierde eroic în Liga Campionilor la volei

0
92

Dinamo Moscova a trecut de CSM București cu scorul de 3-0 la seturi dar seturile doi și trei au avut o poveste dramatică, totul s-a jucat până la ultima minge. CSM a fost o nucă tare pentru Dinamo Moscova.

Dinamo Moscova, o echipă de top

Cum am mai spus de multe ori, la nivel de club există Turcia, Rusia și Italia, în ordinea asta. Turcia a fost cu două echipe la campionatul mondial al cluburilor și au făcut legea acolo. Vakifbank a câștigat trofeul și Eczacibasi a terminat pe 3. E clar cu Turcia nu te poți bate. La momentul actual nimeni nu se bate cu echipele de volei feminin din Turcia.

După Turcia vine Rusia. În acest moment în Rusia, Dinamo Moscova este pe locul doi cu un meci mai puțin jucat și au câștigat recent și cupa. Anul trecut au fost campioane și au toate șansele să fie și în acest sezon. CSM București a jucat cu una din cele mai bune echipe din Europa.

Primul set ne-au făcut varză cu gâscă

Primul set nu am avut nici o șansă. CSM-ul a început slab, rusoaicele au luat rapid avans și nu a mai fost nimci de făcut. Se putea termina mult mai prost setul patru dar tigroaicele au reparat ce mai putea fi reparat am pierdut la o diferență totuși reoznabilă primul set după startul dezastruos, 25-21 pentru Dinamo Moscova.

Cert este că în primul set ele nu au avut multe emoții. Au câștigat punctele destul de ușor fără mare efort. CSM-ul nu a avut multe replici, nici în atac și nici în apărare. Când voiau ele, ridicau rusoaicele un zid peste fileu și nu trecea nimic.

Seturile doi și trei s-a jucat de la egal la egal

Setul doi l-a început CSM-ul chiar foarte bine cu avantaj. Dinamo Moscova a reușit mereu să se apropie și să stea la diferență mică. Punctele în setul doi au fost însă spectaculoase cu multe reveniri și apărări încăpățânate. Multe puncte au necesitat mai mult de trei atacuri și de o parte și de alta pentru a se decide de partea cuiva. Atât setul doi cât și setul trei au avut nevoie de prelungiri și s-au terminat cu scorul identic de 29-27.

Dacă în setul doi doar rusoaicele au avut mingi de set în setul trei a avut și CSM-ul. Cred că la cum s-a jucat merita și CSM-ul un set, măcar unul. La începutul meciului nu aș fi dat nici o șansă CSM-ului dar au jucat foarte bine. Ne-au arătat că se poate volei de mare calitate și în România.

Putem să facem performanță și în volei?

Aici trebuie să avem în vedere nivelul și tradiția în volei pe care o are Rusia și dacă facem o comparație corectă trebuie să fim mândri că am reușit un meci atât de bun și de spectaculos în compania unei echipe de asemenea calibru. CSM și-a făcut echipă de Liga Campionilor de câteva luni de zile. Nu avem o echipă cu jucătoare care joacă de ani de zile împreună în Liga Campionilor.

Acuma dacă o ținem așa vreo 2-3 ani avem și noi șanse să scoatem nasul în Europa și în volei. Dacă o să facem ca la handbal să schimbăm antrenorii și jucătoarele ca pe șosete nu o să facem tare multă brânză. CSM este pe locul trei în grupă și urmează un meci în Turcia la Fenerbahce. E adevărat că Fener nu mai e echipa care era pe vremea când Kim Yeon-Koung juca la ele dar totuși e o echipă din Turcia. O victorie în Turcia e undeva în vecinătatea imposibilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.