CSM București face senzație și în volei

0
133

CSM București a reușit o victorie importantă în liga Campionilor la volei învingând cu scorul de 3-1 la pe Chemik Police, campioana Poloniei. Dacă la handbal ne-am obișnuit deja că CSM București e printre marile favorite, va trebui să ne obișnuim să ne uităm și la volei.

Meci ușor pentru CSM în deplasare

Grupa din care face parte CSM este una destul de grea, mai ales când ai turcoaice și rusoaice, sau italience în grupă, atunci ai o grupă grea. CSM are rusoaice și turcoaice. E adevărat că turcoaicele din grupa CSM-ului, Fenerbahce, nu sunt cele mai bune și nici nu mai sunt așa puternice cum erau acum câțiva ani când la Fenerbahce evolua Kim Yeon-Koung. Totuși Turcia la momentul actual este de departe cel mai puternic campionat de volei feminin.

Deci putem spune că Chemik Police ar trebui să fie cel mai ușor adversar din această grupă. Și meciul s-a dovedit a fi cam așa. CSM a luat primul set destul de ușor la diferență de 6 puncte, 25-19, setul doi mult mai ușor la 9 puncte 25-16. În setul trei au revenit polonezele și au câștigat ușor 25-16. Iar setul trei a fost cel mai greu 25-22. Una peste alta toate seturile au fost câștigate ușor la diferențe comfortabile. Atâta timp cât nu ai prelungiri în seturi ești OK.

Investiții, investiții, investiții

Cam ăsta a fost secretul CSM-ului, și la handbal și la volei. La handbal este mai puțină minte la cei care conduc și schimbă antrenorii după ce pierd cu dumnezeii handbalului dar la volei sperăm că lucrurile vor sta mai bine.

CSM-ul are o echipă multinațională la fel ca la echipa de handbal. Jucătoare de top. Nu la același nivel cu cele din handbal dar totuși la un nivel decent pentru Liga Campionilor la volei. Sunt două olandeze Grothues și Koolhas pentru că olandezele sunt la modă. Are și Vakifbank una și o ține bine. Grothues este de departe cea mai titrată jucătoare din echipa CSM-ului după care urmează Koolhaas. Deci ne bazăm pe olandeze.

Japonezele nu sunt cine știe ce dar se potrivesc în echipă și stau bine la locul lor. Trushkina a jucat și ea prin Turcia dar nu la echipe de top. Vârful echipei e Grothues și dacă se va accidenta sau va avea vreo problemă absența ei se va resimți. Dintre românce Salaoru e cea bună, căpitanul naționalei României.

Aici CSM nu e favorită la titlu, nici pe departe. Totuși dacă ar reuși să treacă de faza grupelor ar fi minunat.

Urmează meciurile grele

Da, urmează meciul cu Dynamo Moscova. Nu este cel mai greu meci, Fenerbahce a trecut ușor de ele. În plus tigroaicele joacă acasă cu echipa din capitala Rusiei. Dynamo Moscova are o componență 90% rusească. Au o sârboaică o dominicană și o croată, în rest rusoaice, jucătoare de naționala Rusiei. Au multe jucătoare care joacă la acest club de foarte mulți ani gen Morozova joacă la Dynamo Moscova din 2011 sau Nataliya Goncharova din 2007.

Va fi mult mai greu decât cu Chemik Police. Practic Chemik Police e cea mai slabă echipă din grupă și CSM-ul e cam de locul 3. O victorie acasă cu Dynamo Moscova este foarte importantă dacă CSM vrea sa aspire la locul doi dar va fi enorm de greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.