Conegliano – Busto Arsizio

0
172
DE KRUIJF ROBIN SMORFIA

Pronostic: Scor corect: Conegliano – Busto Arsizio 3-0

Cote: Superbet  2.2, Unibet  2.14, Efortuna  2.00

Într-un meci care contează pentru clasamentul general al Seriei A1 la volei feminin, astăzi de la ora 18: 00 Conegliano primește vizita echipei Busto Arsizio în sala Palaverde.

Perspectivă europeană

Ambele echipe au beneficiat de pauza din cupele europene de la mijlocul săptămânii. La mijlocul săptămânii care urmează ambele echipe vor juca din nou. Așadar ambele sunt relativ egale. Spun “relativ” pentru că Busto Arsizio joacă în cupa CVE unde se joacă pe sistem eliminatoriu.

Busto Arsizio a pierdut primul meci în deplasare la Eczacibasi (3-1 la seturi) și vor juca Joi acasă unde trebuie să câștige 3-0 dacă vor să continue mai departe. Ele mai au și varianta unui scor identic la seturi cu cel din tur dar în favoarea lor. În acest caz vor juca set de aur. Adică vor juca un set până la 15 și au avantajul terenului propriu.

De cealaltă parte Conegliano nu au nici un fel de probleme în Liga Campionilor la volei feminin. Ele conduc detașat grupa din care fac parte. Ele vin și cu moralul ridicat după ce au câștigat o partidă în deplasare la Fenerbahce. Acolo au întors scorul de la 2-0 la seturi. La mijlocul săptămânii ele vor juca returul cu Fenerbahce.

Conegliano favorită clară

Conegliano a pierdut doar două partide în această ediție de Serie A1 la volei feminin. Una din ele s- a întâmplat tocmai în etapa precedentă în deplasarea de la Monza. A fost o partidă care urmat la 3 zile după meciul de 5 seturi din deplasarea de la Fenerbahce din Liga Campionilor. Această înfrângere însă nu a pus în pericol prima poziție deținută de Conegliano în Serie A1.

De celalta parte Busto Arsizio are probleme serioase în Serie A1 la volei. În special în partidele din deplasare câștigă greu atunci când câștigă. În ultimele 3 partide jucate în deplasare însă au pierdut. Problema cea mare este că au pierdut cu codașele ligii: Filottrano, Grima Legnano și Bergamo. Busto Arsizio ocupă pozita a patra în Serie A și nu riscă să piardă această pozite chiar dacă pierde partida de astăzi.

Diferență de valoare la nivel de lot

Busto Arsizio este o echipă formată în majoritate de italience. Principala armă a echipei este italianca Valentina Diouf. Am zis majoritate pentru că sunt și trei excepții, americancele Wilhite și Bartsch precum și bulgăroaica Chausheva. Majoritatea jucătoarelor de la Busto Arsizio au jucat aproape numai în campionatul intern. În cupele europene nu au evoluat în fazele superioare.

Jucătoarele din lotul lui Busto Arsizio nu au experiența pe care o au vedetele de la Conegliano. Robin de Kruijf și Kimberly Hill au jucat la nivel mare în Liga Campionilor pe care Kim Hill a și câștigat-o în tricoul campionaei turciei Vakifbank chiar împotriva lui Conegliano. Robin de Krujif a jucat doar o finală pierdută în tricoul lui Vakifbank. O altă jucătoare foarte experimentată este Joanna Wolosz. Practic Conegliano are un trio foarte puternic pe care se bazează.

Concluzie și pronosticuri alternative

Busto Arsizio este net inferioară lui Conegliano la toate capitolele. Conegliano este favorită clară în această confruntare. De obicei în meciurile cu echipe clasate pe poziții superioare echipele se concentrează mai bine și nu riscă să odihnească jucătoare sau să experimenteze după câștigarea primului set câștigat. Nici măcar după câștigarea primelor seturi nu se riscă în meciuri cu miză.

Cota pentru victoria simplă a lui Conegliano este foarte mică, 1.21 la Unibet.

Un pariu destul de simplu este handicapul la seturi -1.5 la o cotă de 1.44 la Unibet, 1.40 la Efortuna și 1.45 la Superbet. “Cel mai bun raport calitate pret” 🙂 În acest caz sunteți este acoperită posibilitatea ca Busto Arsizio să câștige un set pe fondul unei relaxări al celor de la Conegliano.

O altă varianta care acoperă posibilitatea ca Busto Arsizio să câștige un set este totalul de puncte și la Unibet avem total puncte ajustabil cu variante. Sub 185.5 ar trebui să fie un pariu destul de ușor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.