Conducerea VSM (vai și amar) București din gafă în gafă

0
50

Nora Mork s-a accidentat din nou. Evident ea venea după o accidentare și se știa că are niște probleme. Dar totuși a fost adusă la echipă cu surle și trâmbe.

Probleme mari în conducerea CSM București

La conducerea VSM București este o parvenită pe numele ei Gabriela Szabo. Tanti asta nu are nici cea mai vagă idee despre cum se conduce un club sportiv sau cum se face cea mai elementară formă de performanță. Ea e cel mai mult sluga fidelă altei Gabriele, pe numele ei Pesedista Firea. Și pesedista Szabo face ce zice pesedista Firea. Ele nu știu să gândească, execută ordine.

Bani aruncați pe geam la foc automat

An de an la CSM București zis si VSM București s-au schimbat antrenorii tot la câteva luni. De fiecare dată când li s-au reziliat contractele s-a plătit tot contractul. De cele mai mult ori însă nu ar fi fost altă soluție pentru că rezilierile erau cel puțin stupide și de departe fără motiv. Au fost dați afară antrenori buni și foarte buni pe motiv că nu ar fi bătut nu știu ce echipă mare precum Gyor sau Rostov.

Au mai apărut și probleme cu tot felul de procese pierdute de VSM București. Unii oameni din conducere au fost dați afară pentru celor două pesediste nu le plac oamenii competenți. Doamne ferește să fii deștept și să te pricepi cât de cât la sport. Apoi au fost date în judecată și oamenii au trebuit reprimiți la club, evident cu despăgubirile de rigoare.

Ca să speli bani ai nevoie de rulaj

Da, chiar așa. Când sunt rulaje mari aiurea în copac undeva, oriunde, cred că orice autoritate de fisc ar trebui să își pună problema spălării de bani. Ceva e dubios acolo. De ce ar arunca cineva cu banii pe geam așa aiurea, fie ei și banii statului? Dar se pare că VSM București nu are problema asta. Nu-i caută nimeni să-i verifice. Așa a fost și Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Secțiuni sportive desființate la CSM

Acuma s-au trezit că nu le mai ajung banii. Și nu mai au bani pentru echipele de volei, deci voleiul a fost desființat și la băieți și la fete. Echipa de rugby desființată de asemenea. Au păstrat doar handbalul și au decis că fetele vor avea bugetul mărit cu 20% iar băieții micșorat cu 40%, că nah, feminism.

Gabriela Szabo, motivul dezastrului de la VSM București

Practic ce s-a întâmplat la VSM București este că s-au trezit că au bani mai puțini. Dar ăsta nu e motiv să desființezi cu totul anumite sporturi în cadrul clubului. Poți să găsești soluții. Vinzi anumiți sportivi buni și foarte buni. Aduci tineri de perspectivă. Cauți sponsori, cauți oameni de afaceri dispuși să preia aceste echipe. Există variante. Nu și pentru pesedista Gabriela Szabo. Ea știe doar să desființeze.  

Cum au ajuns fără bani?

Păi unde a fost gaura neagră prin care au fost sifonați banii? La echipa de handbal feminin. Acolo s-au tocat banii într-o veselie. La celelalte sporturi nu a fost un asemenea nivel dezastruos de risipă. Probabil de aia a crescut bugetul la echipa de handbal feminin. E rentabilă pentru spălările de bani.

Nora Mork, rezultatul lipsei totale de profesionalism

Nora Mork a fost o handbalistă fără pereche până s-a accidentat. E greu de crezut că Gyor ar fi lăsat-o să plece așa fără motive bine întemeiate. Ar fi fost normal să ai anumite suspiciuni. Ar fi fost normal să-i faci niște controale. Ca de obicei nime’ în drum și plin de praf conduce destinele CSM București.

Mentalități de rahat

Mai mereu la VSM București se schimba toată echipa din temelie. Zburau toate jucătoarele și veneau altele noi și în același sezon se aștepta câștigarea trofeului. Cum? Ai pierdut cu cea mai bună echipă din Liga Campionilor? Dăm afară antrenorul. Totul trebuia să se întâmple din senin, acuma imediat.

În orice sport de echipă trebuie să ai răbdare și timp să construiești ceea ce se numește o echipă. Altfel ai doar o adunătură de jucători sau jucătoare bune și atât. La CSM nu a existat niciodată așa ceva. Acuma se aduc la echipă jucătoare care au mai fost la VSM București și au fost date afară. Dacă stăteau la echipă de atunci până acuma ÎMPREUNĂ, valoarea lor era alta, erau o echipă.

Urmează desființarea echipei de handbal?

La cum merg lucrurile se pare că da. Momentan sunt niște investiții, există un lot pentru sezonul 2019-2020 și se pare că acest sezon va fi dus la final. Dar să nu zicem hop până nu sărim balta. S-ar putea ca pe la mijlocul sezonului să auzim că nu s-au plătit unele salarii. Echipa ar putea pierde meciuri importante cu echipe necunoscute. Unele jucătoare vor pleca. Orice lucru rău care s-ar putea întâmpla la VSM București are toate șansele să devină realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.