Ce ne învață Australian Open 2020 – Feminin

0
74
Meciul turneului

S-a mai terminat o ediție a turneului de la Melbourne si a câștigat iarăși cine nu trebuie pentru noi. Simona nu a reușit să se impună chiar dacă a jucat un tenis excepțional de bun.

Serena e terminată

Serena nu a mai reușit să ajungă nici măcar în finală cum a făcut-o la ultimele turnee de Grand Slam. Nu mai merge cu steroizi pe bază de TUE. Nu o mai ajută nici racheta uriașa. Am scăpat în sfârșit de regina dopatelor.

Turneul a fost câștigat de o rusoaică anonimă

O numim rusoaică pe modelul românesc conform căruia Bianca Andreescu e româncă. Tot așa Sofia Kenin e născută la Moscova. În loja ei era și Dinara Safina. În loja Biancăi nu am văzut foste glorii ale tenisului feminin românesc. Deci rusoaica Sofia Kenin a câștigat la Australian Open.

Simona a jucat bine dar nu a fost să fie

Da, Simona Halep a jucat un tenis absolut fantastic. A avut doar un pic de ghinion. A fost aproape dar nu a fost să fie. Tenisul ei a fost foarte frumos. Păcat că se concentrează la mizeria numită Olimpiadă. Olimpiada este 100% o porcărie pentru tenis. Nu are nici un fel de valoare.

Nimeni nu numără trofeele olimpice ale lui Federer sau ale altui jucător. Pentru tenis titlul olimpic e un rahat pe băț. Dar nah, atâta o duce capul pe săraca Halep. Eu unul o compătimesc. A ajuns să se concentreze la o mizerie.

Muguruza, balaurul din pădure

Garbine a dovedit încă o dată că atunci când o apucă e de nebătut. Păcat că în final a jucat ca o oaie tunsă. Nu a jucat nimic din tenisul jucat împotriva Serenei. Pentru ce a jucat în finală merită o bătaie zdravănă. Muguruza dacă s-ar maturiza ar putea fi un real pericol pentru orice jucătoare.

O finală foarte slabă

Muguruza a fost complet pe spate în finală. Kenin nu e mare jucătoare și nu se aștepta nimeni la ceva deosebit de la ea. A fost ciudat că totuși Muguruza a câștigat primul set cu tenisul ăla execrabil.

Dacă te uiți la un meci al lui Federer, adversarii lui nu greșesc cu nimic. Dar Federer vine cu lovituri excepționale și puncte care ar trebui să fie câștigătoare pentru adversari le face câștigătoare pentru el.

Muguruza nu a făcut nimic deosebit în finală. În decisiv returna multe mingi dar nici una în așa fel încât să o deranjeze pe rusoaica Sofia Kenin. Finala a fost foarte slabă. Meciul Simonei cu Muguruza a fost mult, mult mai bun.

Muguruza ar putea fi dar nu e

Mai bine greșești încercând să faci ceva. Mai bine greșești venind la fileu sau atacând cu furie decât să pierzi trimițând minge după minge în teren pentru ca în final să te tune adversara. Muguruza de obicei făcea ceva în meciurile ei.

Mai greșea uneori dar greșea încercând să facă ceva. În finală nu a încercat să facă nimic. Ar putea însă să se maturizeze la 26 de ani câți are. Ar putea să înceapă să joace un tenis bun în fiecare zi. Să termine cu anii de formă proastă urmați de un turneu bun. Sper să o fi durut înfrângerea suficient cât sa își bage mințile în cap. E evident că jucătoarea din Spania are potențial dar nu are minte să îl valorifice.

Concluzie

În primul rând, am avut un singur meci la fete, cel al Simonei cu Garbine Muguruza. Aia ar fi trebuit să fie finala.

Apoi pe fete nu le prea duce capul. Unele precum Simona se concentrează la prostii. Altele, azi joacă, mâine dorm pe teren. Deci, dacă vrei să vezi tenis bun, circuitul feminin, cu certitudine, nu este cel mai bun loc unde să vezi tenis de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + fifteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.