Calvarul CSM-ului s-a sfârșit dar ce urmează mai departe?

1
189

CSM București a pierdut mai onorabil în Franța cu Metz dar tot eliminare se numește rezultatul lor. Liga Campionilor continuă și fără CSM iar finalul este foarte previzibil.

CSM București și-a încheiat calvarul în Liga Campionilor

Fetele de la CSM București au luptat în Franța dar nu au rămas multe de făcut. Era greu de remontat diferența de 5 goluri în Franța fără jucătoarele importante, Neagu și Kurtovic. Da a fost mai bine, înfrângere la un singur gol. Ar fi fost un rezultat bun dacă la București câștigau tigroaicele (a se citi mâțele) la 5 goluri și nu Metz.

Viitor sumbru pentru orice echipă românească de handbal feminin

La noi tradiția este să adunăm niște jucătoare azi și tot azi să vrem și trofeul Ligii Campionilor și Gyor învinsă. Altfel dăm afară jucătoare și antrenori. Desființăm echipa și facem alta. Că doar așa se construiește o echipă. Puști din degete și o faci într-o săptămână, bang.

Aceste metehne nu se vor schimba niciodată. Anul viitor se face o echipă nouă din temelii. Și tot anul viitor vor avea ca obiectiv toate trofeele din orice competiție în care vor participa. Sună ca un plan inteligent, așa-i? Normal în primul an obiectivul ar fi dezvoltarea și închegarea unei echipe, formarea unui sistem de joc. Apoi în al doilea sau al treilea an poți să ai ca obiectiv trofee.

Deci, de la CSM ne așteptăm la un nou sezon dezastruos. Va începe ca în povești așa cum a început anul acesta și dacă nu au un noroc chior cum au avut în 2016, nu vor câștiga absolut nimic din nou. O să se arate cu degetul spre antrenori și jucătoare, în loc să fie luată conducerea la rost si dați afară pe capete.

Ce se va întâmpla în Liga Campionilor mai departe?

După cum știm de atâția ani, Liga Campionilor aparține echipei maghiare Gyor. Și le aparține pe merit. An de an au investit și au făcut-o cu cap. Mereu au adus jucătoarele potrivite. Nu s-au avântat să aducă cele mai titrate jucătoare. Au adus în schimb jucătoare care au dat randament maxim.

Nu e exclus să ne facă Gyor o surpriză anul viitor și să ne-o ia pe Cristina Neagu. Gyor nu face nazuri dacă o vor pe Neagu și Neagu dorește salar mai mare. Gyor poate să dea cât CSM București nu poate să dea. Și pot să o ia pe Neagu de la CSM ca și cum și-ar pune șosetele dimineața. Nu e nici o luptă daca Gyor și CSM doresc aceeași jucătoare.

Pronostic Final 4 2019

Nu e nici o șmecherie, Gyor va câștiga Liga Campionilor fără discuție. A revenit Eduarda Amorim, a revenit și Nora Mork. Vor fi o mașinărie de handbal. Metz, au trecut de CSM București pentru că cei din conducerea CSM-ului sunt niște proști nu pentru că Metz ar avea vreun fel de valoare în handbalul european. Gyor le dă de la 10 în sus.

Nici Kristiansand nu sunt mare șmecherie. Sezonul 2018/2019 a fost unul slab, în special prin faptul că nu am avut echipe puternice în Liga Campionilor la fete cum era în alți ani. Și aici mă refer la Buducnostul de altă dată, sau Larvik-ul din vremuri preistorice, sau Oltchim-ul dacă mergem și mai mult în urmă și putem continua.

Acuma Gyor sunt singura echipă de pe toată tarlaua și se vor impune pentru că a rămas singura echipă serioasă din handbalul feminin. Ce va fi la anul vom vedea. Anul acesta este al Gyor-ului.

Comentarii cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.