Austria aduce un nou aer murdar in Formula 1

0
63

Dacă în calificări am avut un precedent în faptul că Hamilton a fost penalizat, în cursă a câștigat un Verstappen care și-a scos adversarul de pe circuit.

Calificări

În calificări s-au întâmplat multe. În primul rând vettel a absentat complet în ultima sesiune. Mașina lui efectiv nu a mai putut. Leclerc a luat fost cel mai rapid și era mare favorit pornind de pe prima poziție a grilei în cursă.

Marele miracol al calificărilor a fost faptul că a fost penalizat lewis Hamilton pentru o neghiobie destul de mică. Ciudat pentru că a făcut altele mult mai grave și nu a pățit nimic. Acuma a fost penalizat doar pentru că opinia publică a fost scandalizată cât de mult a fost scutit.

Mai nou așa se judecă lucrurile, în funcție de câți fani, ai ce zice lumea pe internet și alte prostii de genul. Nu mai avem reguli clare și stricte care spun ce și cum. Totul e o chestie de PR. Ai PR scapi fără penalizări, nu ai PR ți-o iei.

Cursa

La coada clasamentului totul a fost clasic. Kubica pe ultimul loc. Ca de obicei ar trebui ca toți ceilalți să meargă cu Dacii 1310 ca să aibă și el o șansă. La vârf s-a făcut remarcat Verstappen cu un start de râsul curcilor. Efectiv a dormit pe el. De pe locul doi, olandezul a ajuns pe 7. Mare realizare.

Mercedesurile nu au dus-o foarte bine. În schimb din senin mașina lui Verstappen a mers cel mai bine. La un moment dat Verstappen se smiorcăia că nu are putere, că nu știu ce nu-i merge. Au zis ăia să apese un buton magic și a mers totul.

Depășirea minune

Verstappen mergea ca un descreierat și depășea pe toată lumea. A ajuns pe urmele lui LeClerc și a încercat de mai multe ori să treacă de el dar nu a  reușit. Atunci s-a gândit că știe el pe unul Bocănilă care poate să îl ajute.

Bocănilă e una din personalitățile lui Verstappen, chiar un alter ego dominant. Ei, a preluat Bocănilă volanul și l-a scos pe LeClerc de pe pistă. Evident incidentul a fost investigat și s-a decis că totul a fost corect. Doar și vibratoarele fac parte din pistă, nu-i așa?

De asemenea nu trebuie neapărat să ai loc pe pistă dacă trebuie să te depășească Verstappen. Verstappen este regele. Poate vă mai amintiți pe vremea când Raikkonen era la Ferrari, când Verstappen a zis că Raikkonen trebuia să aștepte să revină el pe pistă. Oarecum Riakkonen a fost de vină că i-a sărit el în față ca un bou.

Așa cum ziceam mai sus, comisarii de cursă au numărat câți fani olandezi au fost la cursă și așa au luat decizia. A fost atât de simplu.

Formula 1, o glumă proastă

Mai nou Formula 1 a devenit o competiție de comedie. Regulile sunt aplicate în funcție de cât de bine ești îmbrăcat, că dacă ar fi după ochi frumoși Verstappen nu ar primi multe că e urât ca naiba.

Urmează cursa de la Silverstone, pe 14 iulie. Așteptăm și acolo alte decizii dubioase de la comisari. Din ce observ eu FIA vrea să scape de Ferrari. Nu le place faptul că au o echipă de mare tradiție care nu a lipsit niciodată din Formula 1. Sunt curios dacă o să reușească.

Comentarii cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.