Alba Blaj la un pas de grupele Ligii Campionilor

0
346

Alba Blaj a reușit să treacă de Stuttgart cu scorul de 3-1 la Sibiu și este aproape de un nou sezon de Liga Campionilor.

Putea fi 3-0

Alba Blaj a început bine. Primul set a fost ușor. Alba Blaj a câștigat 25-18. Totul era OK. În setul doi nemțoaicele s-au apropiat și Alba Blaj a făcut doar 25-20. Se poate spune că și al doilea set a fost câștigat confortabil.

A venit setul trei și nemțoaicele au realizat că un 3-0 ar cântări foarte greu pentru calificarea în grupe și au dat totul în acest set. Stuttgartul s-a mobilizat și au reușit să câștige setul 3. Problema a fost că au cam prins curaj nemțoaicele și deja sperau la setul 4.

Setul 4 a fost complicat și s-a ajuns în prelungiri. A fost câștigat cu 28-26 de românce. Alba Blaj ar fi putut închide setul la 23 dar au greșit și lucrurile s-au complicat. Una peste alta voleiul german nu este mai bun decât cel din România.

Un retur extrem de greu

După cum a arătat finalul de meci, nu le așteaptă un meci ușor pe elevele lui Zakoc în Germania. Ultimele două seturi au fost foarte grele. Speranțele Blăjencelor se leagă de revenirea clujencei cu origini nigeriene, Nneka Onyejekwe.

Darko Zakoc a încercat să forțeze cu ea pe final și în meciul de azi dar clujeanca nu e refăcută. Probabil va fi refacută pentru returul din Germania. În cazul în care Alba Blaj se califică în grupe se vor întâlni din nou cu Vakifbank echipa care le-a surclasat în finala Ligii Campionilor.

Nu poate fi vorba de o răzbunare. Ar fi un miracol ca Alba Blaj să le ia un set chiar și acasă. Totuși cei care vor avea posibilitatea să meargă la meciul cu Vakifbank nu ar trebui să rateze acest meci. Vakifbank este o echipă legendară și faptul ca Alba Blaj aduce această echipă de două ori în România înseamnă ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.